Ράλι στη Wall Street - Άλμα 1.086 μονάδων για τον Dow Jones

Ράλι στη Wall Street - Άλμα 1.086 μονάδων για τον Dow Jones

Ισχυρά κέρδη σημείωσαν σήμερα οι δείκτες του αμερικανικού χρηματιστηρίου, με τον Dow Jones να καταγράφει ημερήσια κέρδη-ρεκόρ, και να μπαίνει τέλος στην τετραήμερη πτώση με αποκορύφωμα το sell-off της Παραμονής των Χριστουγέννων. 

Στο ταμπλό, ο βιομηχανικός Dow Jones ενισχύθηκε κατά 4,98% ή 1.086 μονάδες, ο ευρύτερος S&P σημείωσε κέρδη της τάξης του 4,96% ή 117 μονάδων και ο τεχνολογικός Nasdaq κινήθηκε ανοδικά κατά 5,84% ή 361 μονάδες περίπου. 

Στο προσκήνιο βρέθηκαν οι μετοχές τεχνολογικών εταιρειών όπως Facebook, Amazon, Netflix και Alphabet που ενισχύθηκαν πάνω από 2%, αλλά και οι τίτλοι εταιρειών λιανικού εμπορίου Walmart, Target, Macy's λόγω των υψηλών πωλήσεων που ανακοίνωσαν έως τώρα στην εορταστική περίοδο.

Τα σημερινά κέρδη έρχονται μετά την ελεύθερη πτώση της Δευτέρας, όπου ο Dow μέτρησε απώλειες 653 μονάδων, σε συνέχεια της χειρότερης εβδομάδας από την οικονομική κρίση του 2008 που ολοκληρώθηκε την προηγούμενη Παρασκευή. 

O Αμερικανός Πρόεδρος τόνισε χθες πως διατηρεί την εμπιστοσύνη του στον υπουργό Οικονομικών, μια ημέρα μετά τη βουτιά των αγορών.

«Ναι έχω» απάντησε το βράδυ της Τρίτης ο κ. Τραμπ όταν ρωτήθηκε αν έχει εμπιστοσύνη στον Μνούτσιν. «Πολύ ταλαντούχος, πολύ έξυπνος» πρόσθεσε.

Ωστόσο, ο Αμερικανός πρόεδρος επανέλαβε ότι η Fed αυξάνει τα επιτόκια πολύ γρήγορα. «Πιστεύουν ότι η οικονομία είναι σε πολύ καλή κατάσταση, αλλά νομίζω ότι θα το καταλάβουν σύντομα, πραγματικά το πιστεύω» επισήμανε σύμφωνα με το CNBC. Τη Δευτέρα ο Ντόναλντ Τραμπ είχε εξαπολύσει επίθεση προς τον κεντρικό τραπεζίτη του, υποστηρίζοντας ότι η Fed συνιστά το μοναδικό πρόβλημα της οικονομίας των ΗΠΑ.

«Δεν νιώθουν την αγορά, δεν καταλαβαίνουν τους απαραίτητους εμπορικούς πολέμους» ανέφερε σε ανάρτησή του στο twitter ο Ντ. Τραμπ, παρομοιάζοντας τη Fed «με δυνατό γκόλφερ που δεν μπορεί να βάλει το μπαλάκι στην τρύπα γιατί του λείπει η ακρίβεια».