Ράλι στα ελληνικά ομόλογα - Νέο ιστορικό χαμηλό για το 10ετές

Ράλι στα ελληνικά ομόλογα - Νέο ιστορικό χαμηλό για το 10ετές

Νέα κέρδη καταγράφουν και σήμερα οι τιμές του πενταετούς και του δεκαετούς ομολόγου με τις αποδόσεις τους να υποχωρούν σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα. 

Ειδικότερα, η απόδοση του δεκαετούς ελληνικού ομολόγου διαμορφώνεται στο 1,153% και σημειώνει υποχώρηση 2,18% σε σχέση με χθες. 

Το spread, δηλαδή η διαφορά απόδοσης του δεκαετούς ελληνικού ομολόγου με το αντίστοιχο γερμανικό ομόλογο αναφοράς διαμορφώνεται στις 157 μονάδες βάσης.

Η απόδοση του 5ετούς διαμορφώνεται στο 0,394%, δηλαδή 12,25% χαμηλότερα σε σχέση με χθες. 

Capital Economics: Σύντομα η Ελλάδα θα δανείζεται φθηνότερα από την Ιταλία

Το πολύ στις αρχές του 2020 το κόστος δανεισμού της Ελλάδας θα υποχωρήσει κάτω από της Ιταλίας, σημειώνει σε σημερινή της έκθεση η Capital Economics, σχολιάζοντας τη μεγάλη μείωση του spread μεταξύ των αποδόσεων των 10ετών ομολόγων των δύο χωρών.

Στις συναλλαγές της Τετάρτης η απόδοση του ελληνικού 10ετούς υποχώρησε σε νέο ιστορικό χαμηλό στο 1,18% όταν του αντίστοιχου ιταλικού έφτασε έως το 1,10%, περιορίζοντας το spread στις 8 μονάδες βάσης. Συγκρίνοντας την ανάπτυξη στις δύο χώρες, τη δυναμική του δημοσίου χρέους τους και τον πολιτικό κίνδυνο, η Capital Economics εκτιμά ότι είναι θέμα χρόνου να υποχωρήσει το spread σε αρνητικό έδαφος που σημαίνει ότι η Ελλάδα θα δανείζεται φθηνότερα από την Ιταλία.

Το βασικό σενάριο του οίκου προβλέπει ότι το spread μεταξύ των δύο χωρών θα μηδενιστεί έως το τέλος του 2019 και θα γίνει αρνητικό το 2020.