Ράλι 750 μονάδων για τον Dow, στο +4% και ο Nasdaq

Ράλι 750 μονάδων για τον Dow, στο +4% και ο Nasdaq

Ισχυρά κέρδη εμφανίζουν οι χρηματιστηριακοί δείκτες της Wall Street μετά τις βαριές χθεσινές απώλειες, μετά και από τις δηλώσεις του επικεφαλής της Fed, Τζερόμ Πάουελ, πως δεν θα υπάρξει βιασύνη με την αύξηση των επιτοκίων.

Σε αυτό το πλαίσιο ο Dow Jones κερδίζει 758 μονάδες, σημειώνοντας άνοδο 3,35% και ξεπερνά το όριο των 23.000 μονάδων. Αντίστοιχα ο S&P 500 έχει κέρδη 86,39 μονάδων ή 3,54% και ο τεχνολογικός Nasdaq κερδίζει 277 μονάδες (+4,31%).

Οι μετοχές των Netflix και Ιntel σημειώνουν άνοδο 6,1% και 4,7%, αντίστοιχα, οδηγώντας σε άνοδο ολόκληρο τον τεχνολογικό κλάδο, ο οποίος χθες κατέγραψε απώλειες 5,07%, τις μεγαλύτερες από τις 18 Αυγούστου του 2011. Άνοδο άνω του 3% σημειώνουν και οι μετοχές των Apple, Amazon, Facebook και Alphabet.

«Δεν υπάρχουν προκαθορισμένες αποφάσεις» δήλωσε ο Πάουελ, προσθέτοντας «θα είμαστε υπομονετικοί και θα δούμε πως εξελίσσεται η οικονομία». 
Στο μεταξύ το υπουργείο Εμπορίου της Κίνας επιβεβαίωσε σήμερα ότι οι εμπορικές συνομιλίες με την αντιπροσωπεία των ΗΠΑ θα πραγματοποιηθούν στις 7 και 8 Ιανουαρίου, στο Πεκίνο, με τους επενδυτές να είναι αισιόδοξοι ότι οι δύο μεγαλύτερες οικονομίες θα φτάσουν σε μια συμβιβαστική λύση.