Ράλι 300 μονάδων για τον Dow Jones

Ράλι 300 μονάδων για τον Dow Jones

Με σημαντικά κέρδη ολοκλήρωσαν σήμερα τις συναλλαγές τους οι βασικοί δείκτες της Wall Street, με τον Dow Jones να ενισχύεται κατά 306 μονάδες ανακάμπτοντας μετά από μια εβδομάδα που χαρακτηρίστηκε από το sell-off των πρώτων ημερών της.

Στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος βρίσκεται πάντοτε η πορεία της παγκόσμιας οικονομίας, με τις εκτιμήσεις για επερχόμενη ύφεση να «τρομάζουν» τους επενδυτές κατά τη διάρκεια της εβδομάδας που πέρασε, οδηγώντας σε υποχώρηση τις αποδόσεις των κρατικών ομολόγων.

Υπενθυμίζεται ότι την Τετάρτη η απόδοση του 10ετούς ομολόγου στις ΗΠΑ υποχώρησε κάτω από αυτήν του 2ετούς τίτλου, σε ένα σπάνιο φαινόμενο που ωστόσο αποτελεί δείκτη για επερχόμενες υφέσεις.

Σε αυτό το κλίμα ο βιομηχανικός Dow Jones ολοκλήρωσε τη σημερινή συνεδρίαση με άνοδο 306,62 μονάδων (+1,20%) στις 25.886 μονάδες, ο S&P 500 κέρδισε 41,08 μονάδες (+1,44%) και βρέθηκε στις 2.888 μονάδες ενώ ο Nasdaq σημίεωσε άνοδο 129,38 μονάδων (+1,67%), στις 7.895 μονάδες.

Ωστόσο σε επίπεδο εβδομάδας ο Dow υποχώρησε κατά 1,5%, ο S&P 500 κατέγραψε απώλειες 1%, ενώ ο Nasdaq είχε απώλειες 0,8%.

Ακόμη, οι επενδυτές παρατηρούν και τις εξελίξεις που αφορούν τον εμπορικό πόλεμος ανάμεσα σε ΗΠΑ και Κίνας καθώς νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα ο πρόεδρος Τραμπ ανακοίνωσε πως θα καθυστερήσει την επιβολή δασμών σε ορισμένες εισαγωγές από την Κίνα έως τον Δεκέμβριο, μια κίνηση που αποσκοπεί στην αποφυγή αρνητικών επιπτώσεων στην εσωτερική αγορά των ΗΠΑ εν όψει των γιορτών των Χριστουγέννων.