Υποχώρησαν σήμερα οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων

Υποχώρησαν σήμερα οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων

 

Θεόδωρος Σεμερτζίδης

Προς χαμηλότερα επίπεδα κινήθηκαν σήμερα οι αποδόσεις των ελληνικών κρατικών τίτλων, καθώς η διαπραγμάτευση σχετικά με τη δεύτερη αξιολόγηση της ελληνικής οικονομίας συνεχίζεται. Σύμφωνα με δημοσιεύματα, η πολυπόθητη επίτευξη ολοκλήρωσης της συμφωνίας πολύ δύσκολα θα ολοκληρωθεί έως και το Eurogroup της 20ης Μαρτίου, ενώ μετατίθεται για το επόμενο στις 7 Απριλίου, με την έγκριση της δόσης να πραγματοποιείται στο Eurogroup της 22ας Μαίου.

Οι θεσμικοί επενδυτές στην αγορά ομολόγων παραμένουν πεπεισμένοι για την τελική έκβαση των διαπραγματεύσεων, κάτι που αντικατοπτρίζεται και στις αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων, κυρίως λόγο της μη ανόδου τους. Η παραμονή της απόδοσης του 2τούς ομολόγου πάνω από το 8%, καθώς και αυτή του δεκαετούς πάνω από το 7% περιέχει κυρίως την αρνητική πορεία της ελληνικής οικονομίας, μετά και την πρόβλεψη για ύφεση 1,1% στο τέταρτο τρίμηνο από την ΕΛΣΤΑΤ, αλλά και την πολιτική αβεβαιότητα που συνεχίζει να υπάρχει στη χώρα.

Πτώση κατέγραψαν σήμερα οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων, με την μεγαλύτερη από αυτή να σημειώνει αυτή της διετίας, ενώ ανοδικά κινήθηκε καθ'όλη την διάρκεια της συνεδρίασης η απόδοση της εικοσιπενταετίας. 

Κοντά στο χαμηλό ημέρας ολοκλήρωσε την συνεδρίαση η απόδοση του διετούς ομολόγου, η οποία πραγματοποίησε υψηλό στο 8,264% και χαμηλό στο 8,090%, όπως παρατηρουμε στον παρακάτω πίνακα.

Μικρή υποχώρηση κατέγραψε σήμερα η απόδοση του δεκαετούς ομολόγου, η οποία πραγματοποίησε υψηλό στο 7,242% και χαμηλό στο 7,176%, όπως διακρίνουμε στο παρακάτω γράφημα.