Πτωτικά προς τις 630 μονάδες ο Γενικός Δείκτης, με τζίρο που ξεπερνά το μισό δισ. ευρώ

Πτωτικά προς τις 630 μονάδες ο Γενικός Δείκτης, με τζίρο που ξεπερνά το μισό δισ. ευρώ

Διευρύνονται οι απώλειες του γενικού δείκτη στη Λεωφόρο Αθηνών, αυτή την ώρα καταγράφει απώλειες του -1,02% στις 632,78 μονάδες.

Το ενδιαφέρων των επενδυτών στρέφεται στις νέες μετοχές των Alpha Bank, Eurobank και Τρ. Πειραιώς, που ξεκινούν από σήμερα να διαπραγματεύονται.

Ο τζίρος εμφανίζεται από νωρίς ιδιαίτερα αυξημένος, αφού μέχρι στιγμής η ΑΛΦΑ έχει διακινήσει 193 εκατ. τεμάχια, δηλαδή το 12,58% του συνόλου των μετοχών της, με αξία συναλλαγών τα €391 εκατομμύρια.

Ενώ η Eurobank έχει διακινήσει περίπου 160 εκατ. τεμάχια, δηλαδή το 7,30% του συνόλου των μετοχών της, με αξία συναλλαγών €160,7 εκατομμύρια.

Να υπενθυμίσουμε ότι σημαντικό ρόλο στις συναλλαγές θα παίξουν οι ομολογιούχοι στο LME. Ουσιαστικά ενδιαφέρον έχει το πότε θα αποφασίσουν -όσοι αποφάσισαν να κρατήσουν τις μετοχές- να πουλήσουν, αφού πολλοί εξ αυτών έχουν ήδη δώσει τις μετοχές τους μέσω over-the-counter.

Πλην των τραπεζικών μετοχών στο υπόλοιπο ταμπλό ξεχωρίζουν οι πτωτικές κινήσεις στις μετοχές των ΟΠΑΠ και ΟΤΕ.

Προς το παρόν η μεταβλητότητα είναι χαμηλή, και μένει να φανεί τις επόμενες μέρες εάν θα αυξηθεί, αφού το ενδιαφέρον Ελλήνων και ξένων επενδυτών θα στραφεί ως επί το πλείστον στις τραπεζικές μετοχές.

Στα επιμέρους (πλην τραπεζών) στοιχεία της αγοράς, η  μετοχή των Ελληνικών Πετρελαίων υποχωρεί οριακά κατά -0,22% στα €4,49.

Ενίσχυση των κερδών για την μετοχή της ΔΕΗ, που κινείται στα €4,91 με άνοδο 1,03%.

Οι απώλειες για την μετοχή του ΟΠΑΠ διαμορφώνονται σε 2,05% στα €6,70, ενώ για τον τίτλο του ΟΤΕ σε 1,53%, στα 9,02 ευρώ.

Ο τραπεζικός δείκτης συνεχίζει να σημειώνει νέα χαμηλά, καθώς βρίσκεται στις 53,04 μονάδες με πτώση -7,47%.

Ο συνολικός τζίρος στο ταμπλό εμφανώς  αυξημένος (ελέω τραπεζών) στα επίπεδα των 573 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα €316 εκατομμύρια ή το 55,12% μέσω πακέτων στις ΑΛΦΑ και ΕΥΡΩΒ.

Από το σύνολο των μετοχών 22 μετοχές καταγράφουν άνοδο, 49 σημειώνουν πτώση, ενώ 17 παραμένουν αμετάβλητες.