Πτωτικά και σήμερα η Wall Street καθώς συνεχίζονται οι τεχνολογικές πιέσεις

Πτωτικά και σήμερα η Wall Street καθώς συνεχίζονται οι τεχνολογικές πιέσεις

Με αρνητικά πρόσημα διαπραγματεύονται για ακόμα μία συνεδρίαση οι βασικοί δείκτες της Wall Street, καθώς οι αποδόσεις των ομολόγων που ενισχύθηκαν ξανά τα καθιστούν πιο ελκυστικά από τις μετοχές, δίνοντας σήμα πωλήσεων στον κλάδο της τεχνολογίας που είχε υπεραποδώσει το προηγούμενο διάστημα ανοίγοντας το δρόμο προς τα ρεκόρ.

Συγκεκριμένα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones κινείται στις 31.472 με απώλειες 0,23% ή 60 μονάδων, ο ευρύτερος S&P 500 υποχωρεί κατά 0,3% στις 3.870 μονάδες, και ο τεχνολογικά φορτισμένος Nasdaq χάνει 0,75% κινούμενος στις 13.365 μονάδες.

«Βαρίδι» στον Dow αποτελεί σήμερα ο τίτλος της Home Depot που χάνει άνω του 3,5%, ενώ η Apple υποχωρεί κατά 1,7% και η Microsoft κατά 1%.

Χτες η ενημέρωση του κεντρικού τραπεζίτη Τζερόμ Πάουελ είχε κατευνάσει προσωρινά τις ανησυχίες των επενδυτών, με τους τρεις δείκτες να διαγράφουν μεγάλες απώλειες, καθώς έδωσε σήμα ότι η Fed θα διατηρήσει τα ποσοστά επιτοκίων χαμηλά και θα συνεχίσει να εκτυπώνει χρήματα όσο χρειάζεται.

Ωστόσο, η νέα άνοδος των αποδόσεων των κρατικών τίτλων σήμερα, με το 10ετές ΗΠΑ να ξεπερνάει το 1,4% εγείρει ξανά ανησυχίες ότι θα απομακρύνει τους επενδυτές από τις μετοχές που «πέταξαν» κατά το ράλι της πανδημίας, επωφελούμενες από το περιβάλλον των χαμηλών επιτοκίων.

Η μετοχή της Tesla πάντως δείχνει να ανακάμπτει σήμερα, καθώς άνοιξε με άνοδο 2% μετά τις ισχυρές απώλειες που σημείωσε σε δύο διαδοχικές συνεδριάσεις υποχωρώντας κάτω από τα 700 ευρώ για πρώτη φορά το 2021, με την Ark Invest της Κάθι Γουντ να επενδύει ακόμα 171 εκατ. δολάρια σε τίτλους του τεχνολογικού κολοσσού.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η UBS από την πλευρά της εκτιμά ότι ενδεχόμενη σύσφιξη των χρηματοδοτικών συνθηκών δεν θα διακόψει το ράλι των αγορών, αλλά πιθανότατα θα τις οδηγήσει σε «αλλαγή φάσης» κατά το δεύτερο τρίμηνο του 2021, με αποτέλεσμα να ευνοηθούν μετοχές εταιρειών που έχουν σημαντικές αναπτυξιακές προοπτικές, έναντι εκείνων με τις μεγαλύτερες αξίες.