Κέρδη στη Wall Street - Συνεχίζει το ανοδικό σερί 4 εβδομάδων ο S&P

Κέρδη στη Wall Street - Συνεχίζει το ανοδικό σερί 4 εβδομάδων ο S&P

Με κέρδη ολοκλήρωσαν τη συνεδρίαση της Δευτέρας οι αμερικανικοί δείκτες, παρά το αρνητικό ξεκίνημα, με τον S&P να συνεχίζει το ανοδικό σερί και τους επενδυτές να προετοιμάζονται για τα εταιρικά αποτελέσματα αυτής της εβδομάδας. 

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones έκλεισε με άνοδο 0,45% στις 33.912 μονάδες. Ο S&P 500 με άνοδο 0,40% στις 4.297 μονάδες και ο τεχνολογικός Nasdaq με άνοδο 0,62%.

Η θετική κίνηση στους δείκτες τη Δευτέρα ήρθε παρά τα απογοητευτικά οικονομικά στοιχεία από την Κίνα. Η κεντρική τράπεζα της χώρας μείωσε επίσης τα επιτόκια απροσδόκητα, προκαλώντας ανησυχία για την οικονομική ανάκαμψη της Κίνας.

«Τα σύννεφα της ύφεσης μαζεύονται παγκοσμίως. Η κινεζική οικονομία συρρικνώθηκε το 2ο τρίμηνο. Οι ΗΠΑ σημείωσαν «τεχνική ύφεση». Η ροή φυσικού αερίου στη Δυτική Ευρώπη είναι περιορισμένη. Τους τελευταίους τρεις μήνες, αναθεωρήσαμε προς τα κάτω την πρόβλεψή μας για την παγκόσμια ανάπτυξη σε 2,5% ετησίως το 2022, που είναι περίπου 50 μονάδες βάσης κάτω από τη συναίνεση και 40 μονάδες βάσης χαμηλότερα από τον Μάιο. Πλησιάζουμε πιο κοντά στο σενάριο της «αρκούδας», αναφέρει ο Seth Carpenter αναλυτής της Morgan Stanley.

Την περασμένη εβδομάδα ο S&P 500 σημείωσε άνοδο 3,25% πετυχαίνοντας την τέταρτη θετική εβδομάδα του και το μεγαλύτερο σερί νικών του από το 2021. Ο Nasdaq έκλεισε την εβδομάδα 3,08% υψηλότερα, επίσης για τέταρτη συνεχόμενη εβδομάδα. Ο Dow ενισχύθηκε κατά 2,9%.

Τα κέρδη προέκυψαν αφού τα οικονομικά στοιχεία έδειξαν ότι οι πληθωριστικές πιέσεις δείχνουν να υποχωρούν. Ο δείκτης τιμών καταναλωτή παρέμεινε σταθερός από τον Ιούνιο έως τον Ιούλιο, ο δείκτης τιμών παραγωγού παρουσίασε πτώση και οι τιμές των εισαγωγών μειώθηκαν περισσότερο από το αναμενόμενο.

Οι επενδυτές στρέφουν το βλέμμα σε μια εβδομάδα ανακοινώσεων αποτελεσμάτων από μεγάλους ομίλους στο λιανικό εμπόριο, συμπεριλαμβανομένων των Home Depot, Walmart και Target.