Πτώση στις ευρωαγορές εν αναμονή της Fed

Πτώση στις ευρωαγορές εν αναμονή της Fed

Απώλειες σημειώνουν για δεύτερη ημέρα, οι δείκτες στην Ευρώπη καθώς οι επενδυτές αναμένουν τις ανακοινώσεις του προέδρου της Federal Reserve, Jerome Powell.

Σε αυτό το κλίμα, ο γερμανικός δείκτης DAX υποχωρεί κατά 0,18%, ο FTSE 100 κερδίζει 0,10% και ο γαλλικός CAC 40 καταγράφει οριακή πτώση. Στον ευρωπαϊκό νότο ο ισπανικός δείκτης ΙBEX 35 επίσης υποχωρεί κατά 0,37% ενώ ο δείκτης του Μιλάνου FTSE MIB κερδίζει 0,28%.

Οι επενδυτές περιμένουν να ακούσουν τι έχει να καταθέσει ο επικεφαλής της Fed για την πορεία της οικονομίας των ΗΠΑ σήμερα, αμέσως μετά από τα ισχυρότερα από τα αναμενόμενα στοιχεία για τις θέσεις εργασίας, τα οποία που έθεσαν ερωτήματα σχετικά με την επόμενη κίνηση της κεντρικής τράπεζας για τα επιτόκια.

 

Tην ίδια ώρα συνεχίζεται η ένταση ανάμεσα σε ΗΠΑ και Βρετανία καλά κρατεί με αφορμή τη δημοσίευση διπλωματικών τηλεγραφημάτων του πρεσβευτή του Ηνωμένου Βασιλείου στην Ουάσιγκτον και τα σχόλια που έκανε εναντίον του ίδιου αλλά και της Τερέζα Μέι, ο Ντόναλντ Τραμπ.

Το βλέμμα της αγοράς στρέφεται επίσης στις εμπορικές διαπραγματεύσεις μεταξύ των ΗΠΑ και της Κίνας, αφότου ο σύμβουλος του Λευκού Οίκου Larry Kudlow είπε ότι αξιωματούχοι από τις δύο μεγαλύτερες οικονομίες του κόσμου πραγματοποιήσαν μια «εποικοδομητική» τηλεφωνική συζήτηση την Τρίτη.

 

Στα εταιρικά νέα, οι μετοχές της Deutsche Bank συνεχίζουν να υποχωρούν μετά την ανακοίνωση του σχέδιου αναδιάρθρωσης της τράπεζας, σύμφωνα με το οποίο η γερμανική τράπεζα θα επικεντρωθεί περισσότερο στην εγχώρια αγορά.