8ος χρόνος, ημέρα 2440η
Πέμπτη, 7 Ιουλίου 2022

Πτώση στις ασιατικές αγορές με εξαίρεση το Χονγκ Κονγκ

Πτώση στις ασιατικές αγορές με εξαίρεση το Χονγκ Κονγκ

Πτωτικά κινήθηκαν οι περισσότεροι δείκτες των ασιατικών χρηματιστηρίων μετά την πτώση του S&P 500 χθες που πλέον βρίσκεται σε bear market.

Αντίθετα από την πτωτική τάση κινήθηκε ο δείκτης Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ, κλείνοντας σε θετικό έδαφος παρά τις απώλειες που κατέγραφε ενδοσυνεδριακα, ωστόσο, οι μετοχές της Alibaba που είναι εισηγμένες στο Χονγκ Κονγκ έκλεισαν με πτώση της τάξης του 2%.

Ο Nikkei 225 στην Ιαπωνία έκλεισε με πτώση 1,32% καθώς οι μετοχές του ομίλου SoftBank Group υποχώρησαν περισσότερο από 2%, ενώ ο δείκτης Topix υποχώρησε 1,19%.

Ο Kospi στην Νότια Κορέα υποχώρησε κατά 0,46% ενώ η Αυστραλία σημείωσε μία από τις χειρότερες επιδόσεις στην περιοχή. Ο S&P/ASX 200 υποχώρησε 3,55%. Ο ευρύτερος δείκτης μετοχών Ασίας-Ειρηνικού του MSCI εκτός Ιαπωνίας υποχώρησε 0,43%.

Την ίδια στιγμή συνεχίζεται το ξεπούλημα στα κρυπτονομίσματα με το bitcoin να υποχωρεί ενδοσυνεδριακά μέχρι κάτω από τα 21.000 δολάρια. Το μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα στον κόσμο ανέκαμψε ελαφρώς και πριν από λίγο βρισκόταν στα 22.727 δολάρια.