Το Netflix «ρίχνει» τη Wall

Πέμπτη 18 Ιουλίου 2019, 17:15 - Τελευταία ενημέρωση: 18:07
-A +A
Το Netflix «ρίχνει» τη Wall

Με μικρές μεταβολές και αρνητικά πρόσημα διαπραγματεύονται για ακόμα μία ημέρα οι βασικοί δείκτες της αμερικανικής αγοράς και με την προσοχή να στρέφεται στον τεχνολογικό κλάδο, ο οποίος δέχεται ισχυρές πιέσεις, μετά τα απογοητευτικά αποτελέσματα ορισμένων κορυφαίων εταιρειών.

Συγκεκριμένα, η τιμή της μετοχής του Netflix, εμφανίζει πτώση 9% έπειτα από τα αποτελέσματα τριμήνου που δημοσίευσε η διάσημη διαδικτυακή πλατφόρμα τηλεοπτικών προγραμμάτων, λόγω της απώλειας πολλών συνδρομητών στις ΗΠΑ.

Σε αυτό το κλίμα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones υποχωρεί κατά 0,14% και κινείται στις 27.302 μονάδες, ο διευρυμένος S&P 500 εμφανίζει απώλειες 0,09% στις 2.997 μονάδες, όπως και ο τεχνολογικός Nasdaq, που υποχωρεί κατά 0,18% και βρίσκεται στις 8.171 μονάδες.

Στο επίκεντρο βρίσκεται και η μετοχή της Morgan Stanley, καθώς η εταιρεία ανακοίνωσε πτώση 10% στα κέρδη τριμήνου της. Παρ' όλα αυτά είναι η τελευταία από τις μεγάλες αμερικανικές τράπεζες που ανακοινώνει κέρδη, σε ένα μεικτό τρίμηνο, όπου επιβραδύνθηκαν οι συναλλαγές. Η τράπεζα ανακοίνωσε κέρδη 2,2 δισ. δολάρια ή 1,23 δολάρια ανά μετοχή. Οι αναλυτές ανέμεναν κέρδη 1,9 δισ. δολαρίων ή 1,13 δολαρίων ανά μετοχή και έσοδα 10 δισ. δολαρίων.

Επίσης ενδιαφέρον για τους επενδυτές παρουσιάζει η μετοχή της Philip Morris International, η οποία ανακοίνωσε κέρδη και έσοδα β΄ τριμήνου που ήταν καλύτερα των προσδοκιών. Επίσης αναβάθμισε τις εκτιμήσεις για τα κέρδη στο σύνολο της χρήσης.

Στα εμπορικά νέα, ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Στίβεν Μνούσιν μπορεί να διαμήνυσε πως οι συνομιλίες μεταξύ ΗΠΑ - Κίνας θα ξεκινήσουν ξανά, παρόλα αυτά ο πρόεδρος Τραμπ όπως μεταδίδει το Wall Street Journal είναι αβέβαιο πως θα απαντήσει στις απαιτήσεις του Πεκίνου για χαλάρωση των κυρώσεων κατά της Huawei.

 

 

 

 

 

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Παρασκευή 22/11/2019
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα