Το Netflix «ρίχνει» τη Wall

Το Netflix «ρίχνει» τη Wall

Με μικρές μεταβολές και αρνητικά πρόσημα διαπραγματεύονται για ακόμα μία ημέρα οι βασικοί δείκτες της αμερικανικής αγοράς και με την προσοχή να στρέφεται στον τεχνολογικό κλάδο, ο οποίος δέχεται ισχυρές πιέσεις, μετά τα απογοητευτικά αποτελέσματα ορισμένων κορυφαίων εταιρειών.

Συγκεκριμένα, η τιμή της μετοχής του Netflix, εμφανίζει πτώση 9% έπειτα από τα αποτελέσματα τριμήνου που δημοσίευσε η διάσημη διαδικτυακή πλατφόρμα τηλεοπτικών προγραμμάτων, λόγω της απώλειας πολλών συνδρομητών στις ΗΠΑ.

Σε αυτό το κλίμα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones υποχωρεί κατά 0,14% και κινείται στις 27.302 μονάδες, ο διευρυμένος S&P 500 εμφανίζει απώλειες 0,09% στις 2.997 μονάδες, όπως και ο τεχνολογικός Nasdaq, που υποχωρεί κατά 0,18% και βρίσκεται στις 8.171 μονάδες.

Στο επίκεντρο βρίσκεται και η μετοχή της Morgan Stanley, καθώς η εταιρεία ανακοίνωσε πτώση 10% στα κέρδη τριμήνου της. Παρ'' όλα αυτά είναι η τελευταία από τις μεγάλες αμερικανικές τράπεζες που ανακοινώνει κέρδη, σε ένα μεικτό τρίμηνο, όπου επιβραδύνθηκαν οι συναλλαγές. Η τράπεζα ανακοίνωσε κέρδη 2,2 δισ. δολάρια ή 1,23 δολάρια ανά μετοχή. Οι αναλυτές ανέμεναν κέρδη 1,9 δισ. δολαρίων ή 1,13 δολαρίων ανά μετοχή και έσοδα 10 δισ. δολαρίων.

Επίσης ενδιαφέρον για τους επενδυτές παρουσιάζει η μετοχή της Philip Morris International, η οποία ανακοίνωσε κέρδη και έσοδα β΄ τριμήνου που ήταν καλύτερα των προσδοκιών. Επίσης αναβάθμισε τις εκτιμήσεις για τα κέρδη στο σύνολο της χρήσης.

Στα εμπορικά νέα, ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Στίβεν Μνούσιν μπορεί να διαμήνυσε πως οι συνομιλίες μεταξύ ΗΠΑ - Κίνας θα ξεκινήσουν ξανά, παρόλα αυτά ο πρόεδρος Τραμπ όπως μεταδίδει το Wall Street Journal είναι αβέβαιο πως θα απαντήσει στις απαιτήσεις του Πεκίνου για χαλάρωση των κυρώσεων κατά της Huawei.