Πτώση στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια στον απόηχο των γερμανικών εκλογών

Πτώση στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια στον απόηχο των γερμανικών εκλογών

Πτωτικά έκλεισε η σημερινή συνεδρίαση στα περισσότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με εξαίρεση το γερμανικό, όπου την επαύριο των εκλογών καταγράφηκε οριακή μεταβολή με άνοδος 0,02%, καθώς οι επενδυτές παραμένουν επιφυλακτικοί αναμένοντας την κατεύθυνση που θα λάβουν οι πολιτικές εξελίξεις.

Όσο για τη νέα κλιμάκωση της έντασης στην Κορεατική Χερσόνησο, μετά τις απειλές του καθεστώτος της Πιονγκγιάνγκ, δεν πρόλαβαν να επηρεάσουν δραματικά τις ευρωπαϊκές αγορές, σε αντίθεση με την Wall Street.

Συγκεκριμένα, εκτός του Dax -αλλά και του πανευρωπαϊκού Stoxx 600, που ενισχύθηκε κατά 0,18%- ο γαλλικός CAC 40 έκλεισε με απώλειες 0,37%, ενώ απώλειες 0,13% καταγράφηκαν και για τον βρετανικό FTSE 100. Αρκετά μεγαλύτερη ήταν η υποχώρηση για τους δείκτες στα χρηματιστήρια Ιταλίας και Ισπανίας, που ήταν της τάξης του 0,66% και 0,98% αντιστοίχως.

Την ίδια στιγμή, το ευρώ κατέγραψε σημαντική υποχώρηση έναντι του δολαρίου, καθώς έδειξε να επηρεάζεται περισσότερο από το αποτέλεσμα των γερμανικών εκλογών. Έτσι, η ισοτιμία του νομίσματος της ευρωζώνης υποχωρούσε κατά 0,87% και διαμορφωνόταν στα 1,844 δολάρια.