Πτώση κάτω από τα 1.900$ ανά ουγγιά o χρυσός μετά τις ανακοινώσεις Pfizer

Πτώση κάτω από τα 1.900$ ανά ουγγιά o χρυσός μετά τις ανακοινώσεις Pfizer

Με πτώση αντέδρασε ο χρυσός στην ανακοίνωση της Pfizer Inc. για υποβολή αίτησης για άδεια έκτακτης ανάγκης για το εμβόλιο της, μετά από μια τελική ανάλυση που έδειξε ότι το εμβόλιο δεν είχε σημαντικά προβλήματα ασφάλειας.

Ο Aμερικανός φαρμακοποιός γίγαντας και ο συνεργάτης της BioNTech SE δήλωσαν ότι το εμβόλιο Covid-19 ήταν 95% αποτελεσματικό, ανοίγοντας έτσι το δρόμο για την υποβολή αίτησης για έγκριση στις ΗΠΑ "εντός ημερών". Η τιμή του χρυσού κινείτε κάτω από τα 1.900 $ ανά ουγγιά από την αρχική ανακοίνωση της Pfizer σχετικά με την αποτελεσματικότητα του εμβολίου την περασμένη Δευτέρα.

Τα ETF, που ήταν ο βασικός μοχλός του ράλι του χρυσού σε επίπεδα ρεκόρ φέτος, έχουν μειώσει κατά περίπου 40 τόνους της θέσεις τους από την κυκλοφορία των νέων, μια ένδειξη της διάθεσης των επενδυτών. Η τιμη του χρυσού ωστόσο δεν έχει παρουσιάσει ακόμη παρατεταμένη πτώση, κυρίως λόγω των προσδοκιών σχετικά με τις κινήσεις των κεντρικών τραπεζών για την ενίσχυση των οικονομιών.

Η τιμή spot του χρυσού υποχωρεί κατά 0,3% στα 1.879,45 δολ. ανά ουγγιά στις 18:20 μ.μ., μετά την υποχώρηση κατά 0,5% που κατέγραψε την Τρίτη. Το ασήμι δέχεται πιέσεις επίσης στα 24,648 δολ. ανά ουγγιά.