Πτώση για χρυσό, ασήμι και πλατίνα

Πτώση για χρυσό, ασήμι και πλατίνα

Οριακή πτώση καταγράφουν οι τιμές του χρυσού την Τρίτη, καθώς οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων έφθασαν σε υψηλά πολλών ετών μετά από την «επιθετική» στάση του προέδρου της Federal Reserve για τον πληθωρισμό, ενώ η εντεινόμενη σύγκρουση μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας δείχνει ότι τα μέταλλο αποτελεί ασφαλές καταφύγιο.

Η τιμή του χρυσού κινείται στα 1.926 δολάρια ανά ουγγιά με οριακή πτώση 0,18%. 

Το παλλάδιο, που χρησιμοποιείται από τις αυτοκινητοβιομηχανίες κερδίζει 0,42% στα 2.548 δολάρια ανά ουγγιά.

Το ασήμι σημειώνει πτώση 1,20% στα 25,01 δολάρια ανά ουγγιά και η πλατίνα σημειώνει πτώση 1,94% στα 1.024 δολάρια.

«Δεν υπάρχουν νέα στοιχεία για την ουσιαστική μετατόπιση της τιμής στην Ασία σήμερα, αφήνοντας τον χρυσό κολλημένο μεταξύ των υψηλότερων αποδόσεων και της αύξησης του αισθήματος αποστροφής του κινδύνου», δήλωσε ο Τζέφρι Χάλεϊ, ανώτερος αναλυτής του OANDA.

Ο πρόεδρος της Fed Τζερόμ Πάουελ ανέφερε ότι η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ θα αυξήσει τα επιτόκια με ποσά μεγαλύτερα από τα συνηθισμένα, εάν χρειαζόταν για να μειώσει τον πληθωρισμό που ήταν «πολύ υψηλός».

Η επιβράδυνση της πτώσης του χρυσού ήταν αποτέλεσμα της δήλωσης από πλευράς Ουκρανίας τη Δευτέρα ότι δεν θα υπακούσει στα τελεσίγραφα της Ρωσίας αφού η Μόσχα ζήτησε να σταματήσει να υπερασπίζεται την πολιορκημένη Μαριούπολη.