"Εχασε" και τα 34 δολάρια το αργό πετρέλαιο

"Εχασε" και τα 34 δολάρια το αργό πετρέλαιο

Κάτω από τα 34 δολάρια υποχώρησε η τιμή του αργού πετρελαίου, καταγράφοντας απώλειες για τρίτη διαδοχική συνεδρίαση, έπειτα από την ανακοίνωση της Υπηρεσίας Ενέργειας των ΗΠΑ ότι τα αποθέματα του αργού μειώθηκαν, αλλά αυξήθηκαν τα αποθέματα βενζίνης.

Συγκεκριμένα, τα αποθέματα του αργού μειώθηκαν κατά 5,1 εκατ. βαρέλια για την εβδομάδα που έληξε την 1η Ιανουαρίου. Αντίθετα, όπως ανακοίνωσε η EIA, τα αποθέματα βενζίνης αυξήθηκαν κατά 10,6 εκατ. βαρέλια, και τα διυλισμένα ενισχύθηκαν κατά 6,3 εκατ. βαρέλια.

Παράλληλα, η αμερικανική παραγωγή πετρελαίου ανήλθε στα 9,22 εκατ. βαρέλια ημερησίως, σημειώνοντας αύξηση κατά 17.000 βαρέλια σε εβδομαδιαία βάση.

Στο χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης (NYMEX) τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του WTI, παραδόσεως Φεβρουαρίου, καταγράφουν απώλειες 5,8% στα 33,86 δολάρια το βαρέλι, οδεύοντας προς το χαμηλότερο κλείσιμο από το Φεβρουάριο του 2009.

Τα futures του brent, παραδόσεως Φεβρουαρίου, τα οποία άγγιξαν χαμηλό 11 ετών σήμερα, υποχωρούν κατά 6,2% στα 34,16 δολάρια στο ICE του Λονδίνου.