Πτώση άνω του 3% στο πετρέλαιο

Πτώση άνω του 3% στο πετρέλαιο

Μετά από ανοδικό ξεκίνημα στη σημερινή συνεδρίαση, οι τιμές του πετρελαίου έχουν γυρίσει αρνητικά, σε συνέχεια της ανακοίνωσης της Saudi Aramco ότι της ζητήθηκε από το υπουργείο Ενέργειας να αυξήσει την παραγωγή της κατά 1 εκατ. βαρέλια ημερησίως. 

Σε αυτό το πλαίσιο, το αμερικανικό αργό υποχωρεί κατά 3,1% στα 33,3 δολάρια το βαρέλι, ενώ το Brent διολισθαίνει 3,01% στα 36,11 δολάρια. 

«Οι προσδοκίες ότι οι Αμερικανοί παραγωγοί πετρελαίου από σχιστολιθικά κοιτάσματα θα χρειασθεί να μειώσουν την παραγωγή συνέβαλαν στη βελτίωση του κλίματος στις ενεργειακές αγορές», δήλωσε νωρίτερα ο Σατόρου Γιοσίντα, αναλυτής εμπορευμάτων στη Rakuten Securities.

Την Τρίτη το πετρέλαιο έβγαλε ισχυρή αντίδραση με άνοδο πλέον του 10%, έπειτα από την κατάρρευση των τιμών του και τη μεγαλύτερη ημερήσια πτώση που είχε καταγραφεί από το 1991 και τον Πόλεμο του Κόλπου.

Ωστόσο, οι αμφιβολίες σχετικά με τις κινήσεις της Ουάσινγκτον για την καταπολέμηση της επιδημίας του κορονοϊού χτύπησε τον ατμό από ένα προηγούμενο ράλι στις ασιατικές μετοχές την Τετάρτη.

«Η ανάκαμψη του πετρελαίου δεν αναμένεται να διαρκέσει πολύ, με τη Σαουδική Αραβία και τη Ρωσία να υπερηφανεύονται για το πόσο μπορούν να ενισχύσουν την παραγωγή καθώς αρχίζει η μάχη για το μερίδιο αγοράς», ανέφερε η ANZ για τη χθεσινή άνοδο. Η Σαουδική Αραβία δήλωσε την Τρίτη ότι θα ενισχύσει τον εφοδιασμό της σε πετρέλαιο σε υψηλότατο επίπεδο τον Απρίλιο, αυξάνοντας τα ποσοστά συμμετοχής με τη Ρωσία και απορρίπτοντας αποτελεσματικά μια πρόταση από τη Μόσχα για νέες συνομιλίες σχετικά με τα επίπεδα παραγωγής.