Πτώση 1,7% για τον Dow Jones τον Αύγουστο

Πτώση 1,7% για τον Dow Jones τον Αύγουστο

Με μεικτά πρόσημα έκλεισε η Wall Street την Παρασκευή, αποτυπώνοντας την έντονη μεταβλητότητα που επικρατεί στις αγορές καθώς συνεχίζεται ο εμπορικός πόλεμος μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας. Το αμερικανικό Χρηματιστήριο κατέγραψε τον Αύγουστο τη χειρότερη μηνιαία επίδοσή του από τον Μάιο, αφού ο Dow Jones υποχώρησε κατά 1,7%, ο S&P 500 1,8% και ο Nasdaq 2,7%.

Στη σημερινή συνεδρίαση ο Dow Jones κινήθηκε 0,16% υψηλότερα στις 26.403 μονάδες, ο Nasdaq κατέγραψε πτώση 0,16% στις 7.962 μονάδες, ενώ ο S&P 500 ενισχύθηκε 0,06% στις 2.926 μονάδες.

Ενδοσυνεδριακά, ο Dow αρχικά κατέγραψε κέρδη 150 μονάδων καθώς ο υπουργός Εξωτερικών της Κίνας δήλωσε ότι Πεκίνο και Ουάσιγκτον βρίσκονται σε «αποτελεσματική επικοινωνία». Μετά το «χτύπημα» όμως του Ντ. Τραμπ με νέο tweet όπου επιτέθηκε στη Fed υποστηρίζοντας ότι «οι δασμοί που επιβάλει δεν είναι πρόβλημα, αλλά η πολιτική της Ομοσπονδιακής Τράπεζας είναι», και οι τρεις δείκτες της Wall άρχισαν να σημειώνουν απώλειες, για να «γυρίσουν» εντέλει έστω και οριακά ο Dow και ο S&P.

Στο ταμπλό, η μετοχή της Tesla σημείωσε άνοδο 2% στα 226 δολάρια. «Άλμα» 10% έκανε η μετοχή της Dell Technologies, καθώς η εταιρεία ανακοίνωσε καλύτερα των αναμενόμενων κέρδη τριμήνου.

Σε ό,τι αφορά τα μακροοικονομικά νέα της ημέρας, νεότερα στοιχεία για τον Ιούλιο έδειξαν ότι οι Αμερικανοί καταναλωτές αύξησαν τις δαπάνες τους τον Ιούλιο, γεγονός που μεταφράζεται σε στήριξη της οικονομίας των ΗΠΑ.

Από τα οικονομικά νέα της ημέρας, o δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης του πανεπιστημίου του Μίτσιγκαν βούτηξε στις 89,8 μονάδες από 98,4 τον Ιούλιο, ενώ ο δείκτης προσωπικής κατανάλωσης (PCE) ενισχύθηκε 1,4% σε ετήσια βάση τον Ιούλιο από 1,3% τον προηγούμενο μήνα.