Πτώση 100 μονάδων στη Wall Street μετά τα επίπεδα ρεκόρ της Παρασκευής

Πτώση 100 μονάδων στη Wall Street μετά τα επίπεδα ρεκόρ της Παρασκευής

Με αρνητικά πρόσημα έκλεισαν οι βασικοί χρηματιστηριακοί δείκτες της Wall Street τη Δευτέρα, μετά την άνοδο των Dow Jones και S&P 500 σε επίπεδα-ρεκόρ την Παρασκευή, με τον πρώτο να υποχωρεί κατά 123 μονάδες και τον δεύτερο κατά 22 μονάδες. Σχεδόν κατά 1% πτώση κατέγραψε και ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq.

Στο αρνητικό κλίμα συνέβαλε η απότομη πτώση της τιμής του bitcoin το Σαββατοκύριακο που δείχνει να έχει μεταφέρει ανησυχίες σε μια σειρά εταιρειών που σχετίζονται με το κρυπτονόμισμα, κυρίως τεχνολογικές. Το bitcoin, σε κάποιο σημείο βρέθηκε να χάνει 19%, προτού ανακάμψει αισθητά. Το κρυπτονόμισμα κινήθηκε τη Δευτέρα στις 56.794 δολάρια.

O Dow Jones διολίσθησε 0,36% στις 34.077 μονάδες, ο Nasdasq υποχώρησε 0,98% στις 13.914 μονάδες, ενώ ο S&P 500 κατέγραψε απώλειες 0,53% στις 4.163 μονάδες.

Ο τίτλος της Tesla, που διατηρεί μεγάλη θέση στο κρυπτονόμισμα, σημείωσε πτώση πάνω από 4%, ενώ εκείνος του Coinbase -μια πλατφόρμα συναλλαγών κρυπτονομισμάτων που έκανε το δημόσιο ντεμπούτο της την περασμένη εβδομάδα - στον Nasdaq, εμφάνισε απώλειες περισσότερο από το 3%.

Οι μετοχές των τραπεζών εμφάνισαν μικρότερα κέρδη καθώς οι επενδυτές φαίνεται να κατοχυρώνουν τα κέρδη τους μετά τα ισχυρά αποτελέσματα που είχαν ανακοινώσει.  Η Goldman Sachs υποχώρησε 1,3%, ενώ η Wells Fargo είχε απώλειες 0,3%.

Οι μετοχές της Coca-Cola παρουσίασαν άνοδο καθώς η εταιρεία ανακοίνωσε κέρδη και έσοδα που ξεπέρασαν τις προβλέψεις των αναλυτών για το πρώτο τρίμηνο της χρονιάς. Η  εταιρεία ανέφερε επίσης ότι η ζήτηση τον Μάρτιο έχει επιστρέψει στα προ-πανδημικά επίπεδα.

Τέλος, στις εξελίξεις γύρω από την πανδημία κορονοϊό, ο επικεφαλής ιατρικός σύμβουλος του Λευκού Οίκου, Άντονι Φάουτσι, ανέφερε χτες ότι αναμένει τη συνέχεια της χορήγησης του εμβολίου Johnson & Johnson στις ΗΠΑ, μετά το αίτημα του FDA την προηγούμενη εβδομάδα για προσωρινή αναστολή λόγω περιστατικών θρομβώσεων.

«Η εκτίμησή μου είναι ότι θα συνεχίσουμε να χρησιμοποιούμε το εμβόλιο με κάποιο τρόπο», σχολίασε ο Φάουτσι στη συνέντευξή του χθες στο NBC.