Πρώτη εβδομάδα πτώσης για το πετρέλαιο τον τελευταίο μήνα

Πρώτη εβδομάδα πτώσης για το πετρέλαιο τον τελευταίο μήνα

Με απώλειες ολοκλήρωσε την εβδομάδα το πετρέλαιο, καθώς τα απογοητευτικά στοιχεία της έκθεσης για την απασχόληση στις ΗΠΑ και η αύξηση του αριθμού των ενεργών γεωτρήσεων ώθησαν τις τιμές του σε πτώση μεγαλύτερη του 1%. Ο μικρός αριθμός νέων θέσεων εργασίας εγείρει ανησυχίες σχετικά με τις προοπτικές της ενεργειακής ζήτησης.

Παράλληλα, οι επενδυτές εξέφρασαν την απογοήτευσή τους καθώς οι μεγάλοι παραγωγοί του OPEC δεν κατάφεραν να θέσουν ανώτατο όριο στην παραγωγή, στην κρίσιμη συνάντηση της Βιέννης την Πέμπτη.

Οι τιμές του πετρελαίου κατάφεραν να πάρουν μια σύντομη ώθηση στην αρχή της σημερινής συνεδρίασης λόγω της βύθισης του δολαρίου, μετά την παρουσίαση των στοιχείων για την απασχόληση, ωστόσο στη συνέχεια υποχώρησαν έπειτα από την έκθεση για τις εξέδρες γεώτρησης, που έδειξε αύξηση στις ΗΠΑ.

Σε αυτό το κλίμα, το συμβόλαιο αργού πετρελαίου WTI παραδόσεως Ιουλίου έχασε 55 cents ή 1,1% και έκλεισε στα 48,62 δολάρια ανά βαρέλι στο χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης, με εβδομαδιαίες απώλειες 1,4% για το αργό, έπειτα από τρεις εβδομάδες ανόδου.

Παράλληλα, το συμβόλαιο πετρελαίου τύπου brent παραδόσεως Αυγούστου έχασε 40 cents ή 0,8% στα 49,64 δολάρια ανά βαρέλι, στο ICE στο Λονδίνο, με απώλειες για την εβδομάδα περίπου 0,6%.