Στις 700 μονάδες το Χ.Α. με στήριξη από Alpha Bank

Στις 700 μονάδες το Χ.Α. με στήριξη από Alpha Bank

Του Απόστολου Σκουμπούρη

Τις νέες ισορροπίες αναζητά από σήμερα το ελληνικό χρηματιστήριο που «έχασε» τη χθεσινή συνεδρίαση λόγω αργίας, ενώ προέρχεται από τη διόρθωση της περασμένης εβδομάδας που ήταν η πρώτη πτωτική μετά από έξι διαδοχικά ανοδικές.

Μετά τη διόρθωση της περασμένης εβδομάδας η αγορά προσπαθεί να επανακτήσει τη ζώνη ψυχολογίας των 700 μονάδων, σε μια συνεδρίαση εξαιρετικά περιορισμένων διακυμάνσεων και σχεδόν μηδενικών μεταβολών σε επίπεδο Γενικού Δείκτη.

Τα θετικά πρόσημα διατηρούνται πάντως, ενώ επιλεκτικό ενδιαφέρον και κινητικότητα καταγράφεται και σήμερα στον τραπεζικό κλάδο, που επανέρχεται θετικά ύστερα από τις ελεγχόμενες και θεμιτές ρευστοποιήσεις της προηγούμενης εβδομάδας.

Ξεχωρίζει η Alpha Bank με άνοδο 5,50%, άνω του 1% κερδίζουν οι Eurobank και Εθνική, ενώ η Πειραιώς σημειώνει μικρότερα κέρδη. Παράλληλα, η πλειονότητα των μετοχών του Large Cap κινείται ανοδικά, ενώ ξεχωρίζουν με άνοδο άνω του 1% μετοχές όπως Coca Cola HBC, Jumbo, ΑΔΜΗΕ, Grivalia Properties, Lamda Development και ΟΛΠ.
Σε αρνητική τροχιά στον FTSE 25 είναι μόνο οι ΟΤΕ, ΟΠΑΠ, Motor Oil, ΕΧΑΕ και Fourlis.

Εντός αυτού του κλίματος, ο Γενικός Δείκτης διαπραγματεύεται «κολλημένος» στις 700 μονάδες με άνοδο 0,62%, έχοντας ένα από τα πλέον… επίπεδα διαγράμματα του τελευταίου διαστήματος.

Η αξία συναλλαγών διαμορφώνεται στα 35 εκατ. ευρώ, κινούμενη ελαφρώς υψηλότερα έναντι των συνεδριάσεων της περασμένης εβδομάδας, όπου οι μέσες συναλλαγές έφτασαν μόλις στα 45,7 εκατ. ευρώ, μειωμένες κατά 44,3% έναντι της αμέσως προηγούμενης.

Στον χώρο του Mid Cap ξεχωρίζει η Attica Bank που ενισχύεται σε ποσοστό 4,88%, ενώ ανοδικά κινούνται και οι Intralot και Κέκροπας. Στον αντίποδα, απώλειες σημειώνουν μετοχές όπως Πλαστικά Θράκης, Τεχνική Ολυμπιακή, Κλουκίνας Λάππας, Πετρόπουλος, Ικτίνος και MLS.

Στην ευρύτερη αγορά, κινητικότητα και κέρδη καταγράφουν μετοχές όπως Αλουμύλ, ΕΚΤΕΡ, Ιατρικό Αθηνών, Audiovisual, Profile και Reds, ενώ στο σύνολο της αγοράς, 51 τίτλοι ενισχύονται και 38 υποχωρούν.