Προσπάθεια αντίδρασης στη Wall μετά τη χθεσινή «βουτιά»

Προσπάθεια αντίδρασης στη Wall μετά τη χθεσινή «βουτιά»

Με μικρά κέρδη συνεχιζουν τη σημερινή συνεδρίαση οι τρεις βασικοί δείκτες της Wall Street σε μια προσπάθεια πρώτης αντίδρασης μετά το χθεσινό ισχυρό sell-off που οδήγησε τον Dow Jones σε απώλειες 600 μονάδων και τον Nasdaq σε πτώση που έφτασε το 3,5%.

Η νέα κλιμάκωση στις εμπορικές σχέσεις μεταξύ ΗΠΑ – Κίνας μετά το νέο κύμα δασμών στα εισαγόμενα προϊόντα και ενώ όλα έδειχναν ότι οι διαπραγματεύσεις μεταξύ των δύο χωρών «ήταν σε καλό δρόμο» θορύβησε επενδυτές και χρηματαγορές σε ολόκληρο τον πλανήτη.

Προσπάθεια κατευνασμού των ανησυχιών έκανε και Αμερικάνος πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ που δήλωσε το βράδυ της Δευτέρας ότι σε 3-4 εβδομάδες θα φανούν τα αποτελέσματα του πρόσφατου ταξιδιού της κινέζικης αντιπροσωπείας στις ΗΠΑ.

Σε αυτό το κλίμα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones κερδίζει 1,11% ή 283 μονάδες ή στις 25.610 μονάδες και ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq ενισχύεται κατά 1,37% ή 53,38 μονάδες στις 7.751 μονάδες. Ο S&P 500 κερδίζει 30,99 μονάδες ή 1,36% στις 2.841 μονάδες.

Στα μάκρο της ημέρας, η τιμές των εισαγόμενων προϊόντων αυξήθηκαν μόλις 0,2% τον Απρίλιο ενώ οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε σχετικές δημοσκοπήσεις ανέμεναν αύξηση της τάξεως του 0,7%.

Στα εταιρικά νέα, η μετοχή της Apple κάνει 0,07% μετά την απόφαση του Ανώτατου δικαστηρίου πως οι καταναλωτές μπορούν να μηνύσουν την εταιρεία εάν εκείνη τους «αναγκάζει» να αγοράσουν εφαρμογές δικές της.

Στο μεταξύ, μετοχή της Ralph Lauren Corp χάνει 4,27% με την εταιρεία κολοσσό στο χώρο της μόδας να ανακοινώνει ωστόσο κέρδη και πωλήσεις τριμήνου που ξεπέρασαν τις προσδοκίες των αναλυτών.

Νωρίτερα, με απώλειες διαπραγματεύονται οι ασιατικές αγορές, μια μέρα αφότου το Πεκίνο αύξησε τους δασμούς σε μερικά αμερικανικά προϊόντα ως αντίποινα για την απόφαση της Ουάσιγκτον την περασμένη εβδομάδα να αυξήσει τους δασμούς σε κινεζικά προϊόντα.