Προσπάθεια ανάκαμψης στις ευρωαγορές

Προσπάθεια ανάκαμψης στις ευρωαγορές

Μικρά κέρδη καταγράφουν οι ευρωαγορές σε μια προσπάθεια ανάκαμψης από της απώλειες της χθεσινής ημέρας εξαιτίας της ανησυχίας για την κορύφωση του δεύτερου κύματος της πανδημίας και τον φόβο νέων lockdown μετά και την βραδινή απαγόρευση κυκλοφορίας στη Γαλλία.

Στο μέτωπο του Brexit η ΕΕ μέσω της Συνόδου Κορυφής που διεξάγεται στις Βρυξέλλες απο χτες έστειλε μήνυμα στην Βρετανία ή να συμμετέχει στις διαπραγματεύσεις για το Brexit ή να αντιμετωπίσει τις συνέπειες ενός no-deal Brexit. Την εξέλιξη αυτή η Βρετανία την χαρακτήρισε απογοητευτική.

Σε αυτό το κλίμα, ο πανευρωπαϊκός δείκτης stoxx 600 κερδίζει 0,8% με όλους τους δείκτες που δραστηριοποιούνται σε αυτόν να κινούνται σε θετικό έδαφος.

Στους επιμέρους εγχώριους δείκτες, ο γερμανικός Dax κερδίζει 0,5% στις 12.678 μονάδες και ο γαλλικός CAC ενισχύεται κατά 1,3% στις 4.902 μονάδες.

Στη Βρετανία ο Ftse 100 κερδίζει 1,3% και κινείται στις 5.908 μονάδες.

Νωρίτερα,με πτώση έκλεισε το χρηματιστήριο στο Τόκιο, όπου το κλίμα παραμένει επηρεασμένο από το αδιέξοδο στις διαπραγματεύσεις στο Κογκρέσο για το νέο πακέτο τόνωσης της οικονομίας των ΗΠΑ προκειμένου να ανακάμψει από την πανδημία του κορονοϊού και την έξαρση των μολύνσεων στην Ευρώπη.