Προσπάθεια ανάκαμψης στις ευρωαγορές με μικρά κέρδη

Προσπάθεια ανάκαμψης στις ευρωαγορές με μικρά κέρδη

Με μικρά κέρδη συνεχίζουν τις σημερινές συναλλαγές οι ευρωαγορές με τους επενδυτές να έχουν επικεντρώσει την προσοχή τους σε μια σειρά από εταιρικά αποτελέσματα που ανακοινώνονται αυτή την περίοδο και είναι ικανά να επηρεάσουν την πορεία των δεικτών στα ταμπλό.

Σε αυτό το κλίμα, ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 κερδίζει 0,7% στις 371,45 μονάδες με τον κλάδο της τεχνολογίας να ενισχύεται κατά 1,4% και τους υπόλοιπους κλάδους που δραστηριοποιούνται σε αυτόν να κινούνται σε θετικό έδαφος.

Η απότομη υποχώρηση των αποδόσεων των ομολόγων σταθεροποιήθηκε γεγονός που μετρίασε τις ανησυχίες για την επιβράδυνση της οικονομικής ανάπτυξης.

Στο μεταξύ, στα 7,0039 ανά δολ. όρισε η Κεντρική Τράπεζα της Κίνας (People's Bank of China, PBOC) την ισοτιμία αναφοράς για το γουάν, που αποτελεί το χαμηλότερο επίπεδο από τις 21 Απριλίου 2008.

Ο γερμανικός DAX κερδίζει στις 11.747 μονάδες με κέρδη 0,84% και ο γαλλικός CAC ενισχύεται κατά 1,04% στις 5.321 μονάδες. Στη Βρετανία ο FTSE κερδίζει 0,26% στις 7.217 μονάδες.

Νωρίτερα, με κέρδη ολοκλήρωσε τις σημερινές συναλλαγές η πλειοψηφία των ασιατικών αγορών με τον ιαπωνικό Nikkei να κερδίζει 0,39%.