Προσπάθεια ανάκαμψης στη Wall

Προσπάθεια ανάκαμψης στη Wall

Σε θετικό έδαφος κινούνται οι τρεις βασικοί δείκτες της Wall Street στη σημερινή συνεδρίαση. Επενδυτές και αναλυτές φαίνεται πως ξεπερνούν το «ξάφνιασμα» που προκλήθηκε από το γεγονός πως το ενδεχόμενο αύξησης των επιτοκίων από τη Fed άρχισε να γίνεται πιο «ορατό».

Αναλυτές από ξένα πρακτορεία αναφέρουν πως παρά τις δηλώσεις αρκετών αξιωματούχων της Fed το τελευταίο διάστημα πως ενδέχεται να αποφασιστεί αύξηση των επιτοκίων τον Ιούνιο, μια τέτοια κίνηση είναι αμφίβολη να γίνει λόγω των σημαντικών επιφυλάξεων για την κατάσταση της αμερικάνικης οικονομίας.

Σε αυτό το κλίμα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones κερδίζει 108 μονάδες (0,62%) κινούμενος στις 17.543 μονάδες και ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq που σημειώνει κέρδη 64 μονάδων (1,36%) βρίσκεται στις 4.776 μονάδες. Ο S&P 500 κερδίζει  15 μονάδες (0,76%) και κινείται στις 2.055 μονάδες.

Ένα άλλο ζήτημα που ενδεχομένως επηρεάσει την απόφαση της Fed ώστε να κρατήσει τα επιτόκια αμετάβλητα είναι το βρετανικό δημοψήφισμα για την έξοδο της χώρας από την Ευρωπαική Ένωση. Το εν λόγω δημοψήφισμα, λαμβάνει χώρα μια εβδομάδα μετά τη συνεδρίαση της Fed και για αυτό το λόγο η Κεντρική Τράπεζα των ΗΠΑ ίσως προτιμήσει να κρατήσει στάση αναμονής ώστε να μπορέσει να κινηθεί γνωρίζοντας όλα τα δεδομένα μετά το δημοψήφισμα.

Στα εταιρικά νέα, η μετοχή της Tesla Motors Inc. κερδίζει 0,83% μετά την είδηση πως η εταιρεία αύξησε τα κεφάλαιά της κατά 1,46 δισ. δολάρια μετά την πώληση 6,8 εκατ. κοινών μετοχών της.

Στον αντίποδα, η μετοχή της Yahoo υποχωρεί κατά 2,31% μετά τα δημοσιεύματα που θέλους τους «μνηστήρες» για την απόκτηση της βασικής δραστηριότητας της εταιρείας να κάνουν προσφορές μικρότερες από αυτές που αναμενόταν.

Στο μέτωπο των εταιρικών αποτελεσμάτων, η μετοχή της Foot Locker Inc. χάνει 6,60% μετά την υποχώρηση των πωλήσεών της για το πρώτο τρίμηνο και η μετοχή της Deere & Co. υποχωρεί κατά 3,60% μετά τη βουτιά του 28% των κερδών της για το δεύτερο τρίμηνο χρήσης.

Νωρίτερα, σε θετικό έδαφος κινήθηκε η πλειοψηφία των ασιατικών χρηματιστηρίων, έπειτα από τις απώλειες που κατέγραψαν στις προηγούμενες συνεδριάσεις, σε μια προσπάθεια να απομακρυνθούν από τα χαμηλά έξι εβδομάδων.