8ος χρόνος, ημέρα 2435η
Σάββατο, 2 Ιουλίου 2022

Προσπάθεια ανάκαμψης στη Wall Street - Στο 1% τα κέρδη του Dow

Προσπάθεια ανάκαμψης στη Wall Street - Στο 1% τα κέρδη του Dow

Με κέρδη που προσεγγίζουν το 1% ξεκίνησαν την πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας οι τρεις βασικοί δείκτες σε μια προσπάθεια να ανακτήσουν μέρος των απωλειών που έχουν καταγραφεί από το «ανελέητο» sell-off των τελευταίων εβδομάδων και έχει οδηγήσει τον S&P 500, ενδοσυνδριακά, σε bear market.

Σήμερα, ώθηση φαίνεται να έχει δώσει ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν που δήλωσε ότι εξετάζει να μειώσει τους δασμούς σε ορισμένα προϊόντα που εισάγονται από την Κίνα. Μάλιστα είπε ότι είναι φόροι που επιβλήθηκαν από την προηγούμενη διοίκηση του Ντόναλντ Τραμπ.

Επενδυτές και αναλυτές προσπαθούν να κατανοήσουν που βρίσκεται το τέλος του sell-off που συνεχίζεται για έκτο μήνα, σημειώνοντας ωστόσο ότι τέτοιες καταστάσεις δεν είναι ασυνήθιστες σε περιόδους σύσφιξης από τη Fed.

Σε αυτό το κλίμα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones κερδίζει 1,15% ή 359 μονάδες στις 31.621 μονάδες ενώ ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq είναι σχεδόν αμετάβλητος στις 11.350 μονάδες. O S&P 500 κερδίζει 0,71% στις 3.930 μονάδες.

O S&P 500 βρίσκεται επί του παρόντος 18% χαμηλά από τα ιστορικά υψηλά του και ο Dow Jones υπολείπεται κατά 14,4%. O Nasdaq ήδη βρίσκεται σε bear market, 30% χαμηλότερα από τα ιστορικά υψηλά.