Προσπάθεια ανάκαμψης στη Wall στη σκιά του εμπορικού πολέμου

Προσπάθεια ανάκαμψης στη Wall στη σκιά του εμπορικού πολέμου

Με μικρά κέρδη ξεκίνησαν τη σημερινή συνεδρίαση οι τρεις βασικοί δείκτες της Wall Street σε μια προσπάθεια «μερικής ανάκαμψης» εν μέσω της αβεβαιότητας για τον διαφαινόμενο εμπορικό πόλεμο που έχει ξεσπάσει μεταξύ ΗΠΑ, Κίνας και Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Όπως αναφέρουν οι αναλυτές σε ξένα πρακτορεία, παρά το γεγονός ότι ο εμπορικός πόλεμος θα αποτελεί πρωταρχικό θέμα στις τάξεις των επενδυτών, εκείνοι θα αναζητούν ευκαιρίας καθώς ήδη ο βιομηχανικός δείκτης έχει καταγράψει απώλειες έξι διαδοχικών ημερών, που αποτελεί το μεγαλύτερο αρνητικό σερί από τον Μάρτιο του 2017.

Σε αυτό το κλίμα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones κερδίζει 26,01 μονάδες ή 0,11% και κινείται στις 24.730 μονάδες, ο τεχνολογικός Nasdaq κερδίζει 46,89 μονάδες ή 0,61% και βρίσκεται στις 7.773 μονάδες. Ο S&P 500 κερδίζει 9,50 μονάδες ή 0,83% και κινείται στις 2.750 μονάδες.

Τα αντίμετρα της ΕΕ σε βάρος ορισμένων αμερικανικών προϊόντων, όπως τα τζην, το μπέρμπον ή οι μοτοσικλέτες, ως απάντηση στους δασμούς που έχει επιβάλει η Ουάσινγκτον στον ευρωπαϊκό χάλυβα και το ευρωπαϊκό αλουμίνιο, θα τεθούν σε εφαρμογή στις 22 Ιουνίου, ανακοίνωσε σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

«Η μονομερής και αδικαιολόγητη απόφαση των Ηνωμένων Πολιτειών» να επιβάλουν αυτούς τους τελωνειακούς δασμούς «δεν μας αφήνει άλλη επιλογή», υπογραμμίζει η Ευρωπαία επίτροπος Εμπορίου Σεσίλια Μάλμστρομ στην ανακοίνωση.

Στα μάκρο της ημέρας, αύξηση κατέγραψε το α'' τρίμηνο του 2018 έλλειμμα του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών των ΗΠΑ, με το σχετικό μέγεθος να ανέρχεται στα 124,105 δισ. δολάρια.

Οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε σχετική δημοσκόπηση της Wall Street Journal έκαναν λόγο για έλλειμμα στα 130 δισ. δολάρια.

Στα εταιρικά νέα, η μετοχή της Oracle Corp υποχωρεί κατά 5,88% καθώς η εταιρεία ανακοίνωσε οικονομικά αποτελέσματα τριμήνου αλλά υποβάθμισε το outlook.

Στο μεταξύ, η μετοχή της Starbucks Corp χάνει 4,72% με την εταιρεία να ανακοινώνει θα κλείσει περισσότερα καταστήματα στις ΗΠΑ.

Νωρίτερα, προσπάθεια ανάκαμψης κατέγραψαν και οι ασιατικές αγορές με τον Shanghai Composite ωστόσο να κερδίζει μόνο 0,2%.