Προσπάθεια ανάκαμψης στη Wall μετά από το ισχυρό sell-off

Προσπάθεια ανάκαμψης στη Wall μετά από το ισχυρό sell-off

Με μικρά κέρδη ξεκίνησαν τη σημερινή συνεδρίαση οι τρεις βασικοί δείκτες της Wall Street σε μια προσπάθεια ανάκαμψης μετά τις συσσωρευμένες απώλειες των τελευταίων ημερών που έχουν οδηγήσει τους S&P 500 και Nasdaq στα χαμηλότερα επίπεδά τους από το φθινόπωρο του 2017.

Οι συνεχιζόμενοι φόβοι για την υποτονική παγκόσμια ανάπτυξη έχουν οδηγήσει τη Wall σε ένα από τα ισχυρότερα sell-off στην πρόσφατη ιστορία.

Παράλληλα οι επενδυτές αναμένουν την αύξηση των επιτοκίων από τη Fed κατά την αυριανή ημέρα αλλά κυρίως και την αποκάλυψη των προθέσεων της Κεντρικής Τράπεζας για τη νομισματική πολιτική που θα ακολουθήσει το 2019.

Σε αυτό το κλίμα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones κερδίζει 255,78 μονάδες ή 1,09% στις 23.852 μονάδες και ο τεχνολογικός Nasdaq ενισχύεται κατά 71,96 μονάδες ή 1,09% και κινείται στις 6.823 μονάδες. Ο S&P 500 κερδίζει 24,49 μονάδες ή 0,95% και κινείται στις 2.570 μονάδες.

Στο μεταξύ σήμερα αναμένεται η ομιλία του κινέζου προέδρου Σι Τζινπίνγκ που ενδεχομένως να αναφερθεί στις μεταρρυθμίσεις που γίνονται στη χώρα αλλά κυρίως στις διαπραγματεύσεις με τις ΗΠΑ για τις εμπορικές σχέσεις των δύο χωρών.

Στα εταιρικά νέα, η μετοχή της Oracle Corp κερδίζει 3,63% με την εταιρεία λογισμικού να ανακοινώνει κέρδη που ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των επενδυτών.

Την ίδια ώρα, η μετοχή της CBS Corp κερδίζει 0,84% μετά την ανακοίνωση ότι ο πρώην CEO της εταιρείας δεν θα λάβει το συνταξιοδοτικό πακέτο ύψους 120 εκατ. δολαρίων καθώς το Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας έκρινε πως παραβίασε την πολιτική της εταιρείας.

Νωρίτερα, με απώλειες έκλεισαν τις σημερινές συναλλαγές οι ασιατικές αγορές παίρνοντας τη σκυτάλη απωλειών από τη Wall Street.