Προσπάθεια ανάκαμψης στη Wall Street

Προσπάθεια ανάκαμψης στη Wall Street

Με μικρά κέρδη συνεχίζουν τη σημερινή συνεδρίαση οι τρεις βασικοί δείκτες της Wall Street σε μια προσπάθεια ανάκαμψης από τις απώλειες της προηγούμενης εβδομάδας.

Επενδυτές και αναλυτές έχουν εστιάσει την προσοχή τους τόσο στις εμπορικές σχέσεις των ΗΠΑ με τους εταίρους της όσο και στα ισχυρά μακροοικονομικά στοιχεία που αφορούν στην κατάσταση της εγχώριας οικονομίας.

Σε αυτό το κλίμα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones κερδίζει 0,18% ή 47,12 μονάδες και κινείται στις 25.967 μονάδες και ο τεχνολογικός Nasdaq υποχωρεί κατά 1,29 μονάδες ή 0,03% στις 7.900 μονάδες. Ο S&P 500 κερδίζει 7,92 μονάδες ή 0,27% και κινείται στις 2.879 μονάδες.

Ως μικρό χαρακτηρίζει τον κίνδυνο για ενδεχόμενη κρίση από την μείωση των αμερικανικών ομολόγων ο πρόεδρος της Fed της Βοστόνης Ερικ Ρόζενκρεν σε συνέντευξή του σημειώνοντας ότι τα μεγαλύτερα ρίσκα προέρχονται από τις μικρότερες τράπεζες.

Στα εταιρικά νέα, η μετοχή της Apple υποχωρεί κατά 1,10% μετά τα σχόλια του Ντόναλντ Τραμπ μέσω τουίτερ πως η εταιρεία πρέπει να μεταφέρει εξ ολοκλήρου την παραγωγή της στις ΗΠΑ.

Στον αντίποδα, άλμα 4,47% κάνει η μετοχή της Tesla με τον Έλον Μασκ να ανακοινώνει πως θα προχωρήσει σε μια αναδιάρθρωση της εταιρείας.

Νωρίτερα, με μικρές απώλειες ξεκίνησαν την εβδομάδα οι ασιατικές αγορές με το βλέμμα των επενδυτών να στρέφεται προς την Apple για το αν ενδώσει στις πιέσεις Τραμπ να σταματήσει την παραγωγή της στην Κίνα.