Προσπάθεια ανάκαμψης στη Wall

Προσπάθεια ανάκαμψης στη Wall

Διευρύνει τα κέρδη η Wall Street καθώς μια σειρά από οικονομικά αποτελέσματα εταιρειών που ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις αλλά και η  ανάκαμψη των τιμών του πετρελαίου μετά τη χθεσινή βουτιά, δίνουν ώθηση στους τρεις βασικούς δείκτες.

Αυτή την ώρα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones κερδίζει 289 μονάδες (1,82%) κινούμενος στις 16.174 μονάδες και ο τεχνολογικός Nasdaq σημειώνει κέρδη 56 μονάδων (1,25%) και βρίσκεται στις 4.575 μονάδες. Ο S&P 500 κερδίζει 28 μονάδες (1,49%) και κινείται στις 1.905 μονάδες.

Παράλληλα, σήμερα ξεκινάει η διήμερη συνεδρίαση της επιτροπής χάραξης της νομισματικής πολιτικής τη Fed και αναμένονται με μεγάλο ενδιαφέρον τα συμπεράσματά της για την κατάσταση της αμερικάνικης οικονομίας, ιδίως μετά την απόφαση του Δεκεμβρίου να προβεί σε αύξηση των επιτοκίων της μετά από περίπου δέκα χρόνια. Για να τονίσουν τη σημαντικότητα κάθε συνεδρίασης της Fed, αναλυτές προειδοποιούν σε ξένα πρακτορεία, ότι ακόμη και μια μικρή αλλαγή από πλευράς Κεντρικής Τράπεζας, μπορεί να έχει μεγάλη επίδραση.

Στα εταιρικά νέα, που δεσπόζουν οι ανακοινώσεις των οικονομικών αποτελεσμάτων, το ενδιαφέρον στρέφεται στις αντιδράσεις των μετοχών. Η μετοχή της Procter & Gamble Co. κερδίζει 2,45% μετά την ανακοίνωση κερδών καλύτερων των εκτιμήσεων στο δεύτερο τρίμηνο χρήσης. Συγκεκριμένα,  η P&G ανακοίνωσε κέρδη 3,21 δισ. δολαρίων ή 1,12 δολαρίων ανά μετοχή υψηλότερα από τα 2,37 δισ. δολάρια ή 82 δολάρια ανά μετοχή την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι.

Η μετοχή της Apple Inc. χάνει 2,47% εν αναμονή της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων της, μετά την ολοκλήρωση της σημερινής συνεδρίασης.

Την ίδια ώρα, η μετοχή της Dupont Co. υποχωρεί κατά 1,47% μετά την ανακοίνωση λειτουργικών κερδών 27 cents ανά μετοχή για το τέταρτο τρίμηνο του 2015, ενώ πέρυσι στο αντίστοιχο διάστημα ήταν στα 57 cents ανά μετοχή. Παράλληλα, ta έσοδά της μειώθηκαν σε 5,3 δισ. δολάρια, 9% χαμηλότερα από πέρυσι και ενώ οι αναλυτές εκτιμούσαν να έχουν διαμορφωθεί στα 5,36 δισ. δολάρια.