Αντιστράφηκαν τα κέρδη της Wall Street λόγω πετρελαίου

Αντιστράφηκαν τα κέρδη της Wall Street λόγω πετρελαίου

Απώλειες καταγράφουν οι δείκτες της Wall Street, διαγράφοντας τα αρχικά τους κέρδη τα οποία είχαν περιοριστεί, λόγω των νέων απωλειών στην τιμή του πετρελαίου, με το WTI να υποχωρεί 2,8%. 

Στο ξεκίνημα, τα αμερικανικά χρηματιστήρια πήραν τη σκυτάλη από την Ευρώπη και την Ασία, έπειτα από τα στοιχεία για την ανάπτυξη της Κίνας τα οποία δεν ήταν όσο απογοητευτικά αναμενόταν αλλά και τα εταιρικά αποτελέσματα που δημιουργούν κλίμα αισιοδοξίας.

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones υποχωρεί 0,26% στις 15.966,75 μονάδες, ενώ ο S&P καταγράφει πτώση 0,6% στις 1.873,21 μονάδες. Ο Nasdaq Composite υποχωρεί 1,06% στις 4.454,66 μονάδες.

Ο ενεργειακός κλάδος του S&P υποχωρεί 0,5% σήμερα, ενώ έχει χάσει 9,2% από τις αρχές του έτους. 

Σημειώνεται πως ο S&P και ο Dow έχουν υποχωρήσει κατά 8% και 8,3% αντίστοιχα έως την Παρασκευή, σημειώνοντας τις χειρότερες πρώτες 10 μέρες σε ξεκίνημα έτους. Εχθές, Δευτέρα η Wall Street ήταν κλειστή λόγω της αργίας της ημέρας του Martin Luther King Jr..

Η οικονομική ανάπτυξη της Κίνας επιβραδύνθηκε το 2015 στο 6,9%, που αποτελεί το κατώτερο επίπεδο εδώ και ένα τέταρτο του αιώνα, ανακοίνωσε σήμερα η κυβέρνηση, επιβεβαιώνοντας την επίμονη επιβράδυνση της δραστηριότητας παρά την ανάπτυξη του τομέα των υπηρεσιών που, για πρώτη φορά, αντιπροσώπευσε πέρυσι πάνω από το μισό του ΑΕΠ.

Σε εταιρικό επίπεδο, η μετοχή της Morgan Stanley υποχωρεί κατά 0,4%, καθώς τα αποτελέσματα για το τέταρτο τρίμηνο ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών. Συγκεκριμένα, εμφάνισε κέρδη 908 εκατ. δολαρίων ή 39 cents ανά μετοχή έναντι ζημιών 1,6 δισ. δολαρίων ή 91 cents την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

Τα προσαρμοσμένα κέρδη έφτασαν τα 43 cents ανά μετοχή, πάνω από τις προβλέψεις αναλυτών που έκαναν λόγο για 33 cents ανά μετοχή.

Παράλληλα, η Bank Of America Corp. ανακοίνωσε κέρδη 3,34 δισ. δολαρίων ή 28 cents ανά μετοχή για το τέταρτο τρίμηνο. Πέρυσι την ίδια περίοδο η τράπεζα είχε σημειώσει κέρδη 3,05 δισ. ή 24 cents ανά μετοχή, ενώ οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters προέβλεπαν κέρδη 26 cents ανά μετοχή. Η μετοχή υποχωρεί σε χαμηλά άνω των δύο ετών

Αντίθετα, η μετοχή της Tiffany υποχωρεί 6,3%, καθώς η εταιρεία ανακοίνωσε όπως οι πωλήσεις για την περίοδο των εορτών σημείωσαν πτώση 6% λόγω της αδύναμης τουριστικής κίνησης και της ενίσχυσης του δολαρίου. 

Η μετοχή του Twitter υποχωρεί 8%, έπειτα από τα προβλήματα που αντιμετώπισε σήμερα, ενώ η Johnson&Johnson ενισχύεται 0,02%, έχοντας ανακοινώσει πως θα προχωρήσει σε περικοπή 3.000 θέσεων εργασίας.  

Σε μακροοικονομικό επίπεδο, ο δείκτης εμπιστοσύνης στον κατασκευαστικό κλάδο διατηρήθηκε σταθερός στις 60 μονάδες τον Ιανουάριο, σύμφωνα με την ανακοίνωση της National Association of Home Builders (NAHB).

Το μέγεθος διατηρήθηκε σταθερό σε σχέση με το Δεκέμβριο, με τους οικονομολόγους σε δημοσκόπηση του Marketwatch να αναμένουν 62 μονάδες. Ο δείκτης διαμορφώνεται χαμηλότερα από το υψηλό 10 ετών του Οκτωβρίου, αλλά υψηλότερα από το μέσο μέγεθος των 59 μονάδων για το σύνολο του 2015.

Στην Ασία, το σύνολο των χρηματιστηρίων σημείωσε κέρδη, μετά την ανακοίνωση του ΑΕΠ της Κίνας, ενώ στην Ευρώπη οι αγορές διατήρησαν το θετικό κλίμα