«Προσοχή στο Bitcoin», προειδοποιεί ο Ewald Nowotny

«Προσοχή στο Bitcoin», προειδοποιεί ο Ewald Nowotny

Προειδοποίηση για τους κινδύνους που ενέχει η υιοθέτηση του Bitcoin ως επίσημου μέσου πληρωμών διατύπωσε το μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Ewald Nowotny.

«Το Bitcoin δεν διαθέτει το μοναδικό εκείνο στοιχείο που κάνει ένα νόμισμα καλό, δηλαδή τη σταθερότητα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Nowotny σε συνέντευξή του η οποία δημοσιεύεται σήμερα στην αυστριακή εφημερίδα Kleine Zeitung, για να προσθέσει ότι «το Bitcoin αποτελεί αντικείμενο κερδοσκοπίας».

Σημειώνεται ότι τον Ιούνιο, η «ισοτιμία» του Bitcoin άγγιξε τα 3.000 δολάρια. Από τότε, βεβαίως, έχει απωλέσει το 20% της αξίας του -η οποία, όμως, παραμένει σε επίπεδα κατά 245% υψηλότερα σε σύγκριση με το περασμένο έτος. 

Την ίδια στιγμή, οι κυβερνήσεις αρκετών χωρών εξετάζουν σενάρια για τη θέσπιση πλαισίου ελέγχου και αξιολόγησής του. Από την άλλη, τον Απρίλιο, το Τόκιο αναγνώρισε το «εικονικό νόμισμα» ως νόμιμο μέσο σε μια σειρά συναλλαγών, στην προσπάθεια της κυβέρνησης του Shinzo Abe να βρει τρόπους να δώσει ώθηση στην οικονομία της χώρας.