Ράλι κερδών στη Wall Street με ώθηση από τον Πάουελ

Ράλι κερδών στη Wall Street με ώθηση από τον Πάουελ

Με σημαντικά κέρδη συνεχίζουν τις σημερινές συναλλαγές οι τρεις βασικοί δείκτες της Wall Street με τους επενδυτές να αξιολογούν θετικά το γεγονός ότι ο επικεφαλής της Fed Τζερόμ Πάουελ εμφανίστηκε πιο μετριοπαθής για τις επόμενες κινήσεις της Κεντρικής Τράπεζας ως προς τα επιτόκια.

Συγκεκριμένα, ο κ. Πάουελ δήλωσε πως το επίπεδο των επιτοκίων βρίσκεται κοντά στο λεγόμενο ουδέτερο επίπεδο. με τους αναλυτές να ερμηνεύουν πως αυτή η τοποθέτηση μπορεί να σημάνει λιγότερες επερχόμενες αυξήσεις επιτοκίων.

Υπενθυμίζεται πως τον Οκτώβριο ο επικεφαλής της Fed είχε δηλώσει ότι τα επιτόκια βρίσκονταν μακρυά από το ουδέτερο επίπεδο, γεγονός που είχε ασκήσει πιέσεις στη Wall και είχε οδηγήσει τους δείκτες στο κόκκινο.

Επενδυτές και αναλυτές βρίσκονται εν αναμονή της συνεδρίασης των G20 που θα ξεκινήσει την Παρασκευή στο Μπουένος Άιρες και στο περιθώριο της θα υπάρξει συνάντηση του Ντόναλντ Τραμπ και κινέζου ομολόγου του Σι Τζινπίνγκ.

Την ίδια ώρα, οι επενδυτές αναμένουν την τοποθέτηση του επικεφαλής της Fed Τζερόμ Πάουελ που ενδεχομένως να δώσει το στίγμα για τις επόμενες κινήσεις σχετικά με την αύξηση των επιτοκίων.

Σε αυτό το κλίμα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones κερδίζει 540,78 μονάδες ή 2,19% στις 25.292 μονάδες και ο τεχνολογικός Nasdaq ενισχύεται κατά 165,61 μονάδες ή 2,34% και κινείται στις 7.242 μονάδες. Ο S&P 500 κερδίζει 50,23 μονάδες ή 1,87% και κινείται στις 2.732 μονάδες.

Στα μάκρο της ημέρας, κατά 3,5% αυξήθηκε το ΑΕΠ των ΗΠΑ σε ετήσια βάση για το τρίτο τρίμηνο σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε το υπουργείο Εμπορίου. Οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε σχετική δημοσκόπηση έκαναν λόγο για αύξηση κατά 3,6%.

Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, το εμπορικό έλλειμμα των ΗΠΑ διευρύνθηκε στα 77,2 δισ. δολάρια τον Οκτώβριο σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα καταγράφοντας αύξηση κατά 1,3%. Οι αναλυτές εκτιμούσαν ότι το εμπορικό έλλειμμα θα ανέλθει στα 77,7 δισ. δολάρια.

Στα εταιρικά νέα, η μετοχή της General Motors Co χάνει 1,28% μετά τις απειλές του Ντόναλντ Τραμπ ότι θα περικόψει τις επιδοτήσεις στην εταιρεία αν εκείνη προχωρήσει στην περικοπή θέσεων εργασίας στα πλαίσια αναδιάρθρωσής της.

Στο μεταξύ, η μετοχή της Amazon.com Inc κερδίζει 1,74% μετά την ανακοίνωση ότι η εταιρεία πέτυχε τις υψηλότερες ημερήσιες πωλήσεις στην ιστορία της.

Νωρίτερα, με κέρδη ολοκλήρωσαν τις σημερινές συναλλαγές οι ασιατικές αγορές με τον ιαπωνικό Nikkei να κερδίζει 1%.