Προς τις 890 μονάδες το Χ.Α. με αγοραστικό κρεσέντο σε τράπεζες - FTSE

Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2019, 12:20 - Τελευταία ενημέρωση: 16:55
-A +A
Προς τις 890 μονάδες το Χ.Α. με αγοραστικό κρεσέντο σε τράπεζες - FTSE

Του Απόστολου Σκουμπούρη

Με εξαιρετικό ρυθμό εξελίσσεται η σημερινή συνεδρίαση στο ελληνικό χρηματιστήριο, με την αγορά να δείχνει στοιχεία ξεμπλοκαρίσματος και να ξεσπάει ανοδικά, έχοντας τη μεγάλη πλειονότητα των μετοχών της Μεγάλης Κεφαλαιοποίησης σε άνοδο, τις τράπεζες σε κέρδη έως 5% και αρκετές μετοχές του Mid Cap σε ανοδική αντίδραση.

Σε καλό τέμπο κινείται και η αξία συναλλαγών που ήδη έχει φτάσει στα 70 εκατ. ευρώ, σε μια συνεδρίαση με πλουραλισμό επιλογών και πληθώρα πρωταγωνιστών. Η κινητικότητα που υπάρχει στο θέμα του σχεδίου «Ηρακλής», οι συμφωνίες των τραπεζών με ξένα εξειδικευμένα funds για πακέτα ακινήτων και μια σειρά άλλων θετικών νέων, έχουν ξυπνήσει το αγοραστικό ενδιαφέρον της αγοράς.

O Γενικός Δείκτης ήδη έχει ανέλθει στις 888 μονάδες καταγράφοντας άνοδο 1,96%, στην καλύτερη συνεδρίαση των τελευταίων εβδομάδων, με τον FTSE 25 να κερδίζει 2,57% έχοντας φτάσει στις 2.235 μονάδες και τον τραπεζικό δείκτη στις 889 μονάδες με ράλι +4,41%.

Κέρδη πάνω από 4% έχουν οι Εθνική, Alpha Bank, Eurobank, Coca Cola HBC και Ελλάκτωρ, ενώ σημαντική άνοδο σημειώνουν μετοχές όπως ΔΕΗ, ΑΔΜΗΕ, Viohalco, Cenergy Holdings, Σαράντης, ΕΧΑΕ και Lamda Development. Στο μεσαίο χώρο ξεχωρίζουν μετοχές όπως MIG, Intracom Holdings, Intralot, Intrakat, Profile, Attica Bank και Νηρέας, ενώ στο σύνολο της αγοράς 82 μετοχές ενισχύονται έναντι 44 που υποχωρούν.

 

-A +A

Δημοφιλέστερα Άρθρα