Προς τη μεγαλύτερη εβδομαδιαία άνοδο από τα μέσα Ιουλίου το πετρέλαιο

Προς τη μεγαλύτερη εβδομαδιαία άνοδο από τα μέσα Ιουλίου το πετρέλαιο

Απώλειες άνω του 2% καταγράφει σήμερα η τιμή του πετρελαίου, ωστόσο συνεχίζει να οδεύει προς τη μεγαλύτερη εβδομαδιαία άνοδό του από τα μέσα Ιουλίου, έπειτα από την μεγαλύτερη των προβλέψεων μείωση των αμερικανικών αποθεμάτων.

Το αργό τύπου WTI παραδόσεως Οκτωβρίου σημειώνει πτώση 2,02% στα 55,17%. Συνολικά αυτή την εβδομάδα ωστόσο, σημειώνει άνοδο 2,1%, ενώ χθες κέρδισε 4 σεντς κλείνοντας στα 56,30 δολάρια.

Το brent υποχωρεί κατά 2,13% στα 59,65 δολάρια το βαρέλι. Συνολικά αυτή την εβδομάδα έχει σημειώσει άνοδο κατά 0,8%, ενώ πρόκειται για την τέταρτη εβδομάδα κερδών για το brent.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν χθες στη δημοσιότητα, τα αμερικανικά αποθέματα αργού μειώθηκαν κατά 4,8 εκατ. βαρέλια την περασμένη εβδομάδα, σχεδόν το διπλάσιο δηλαδή από τις προβλέψεις αναλυτών για λογαριασμό του Bloomberg.

Την ίδια ώρα ΗΠΑ και Κίνα, συμφώνησαν να διεξαχθούν στις αρχές Οκτωβρίου νέες εμπορικές διαβουλεύσεις στην Ουάσιγκτον στην οποία θα μετέχουν υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι. Η εξέλιξη αυτή έφερε αισιοδοξία στις αγορές ότι θα μπορούσε να λήξει ο εμπορικός πόλεμος μεταξύ των δυο μεγαλύτερων οικονομικών του πλανήτη που έχει οδηγήσει σε αμοιβαίες επιβολές δασμών που βάζουν εμπόδια στην οικονομική ανάπτυξη.