Προς τέταρτη ημέρα κερδών οδεύει ο Dow

Προς τέταρτη ημέρα κερδών οδεύει ο Dow

Με μικρά κέρδη ξεκίνησαν τη σημερινή συνεδρίαση οι τρεις βασικοί δείκτες της Wall Street μετά το χθεσινό ράλι που οδήγησε τον Dow Jones σε θετικό έδαφος για το 2018 μετά την άνοδο των 320 μονάδων.

Τα μακροοικονομικά στοιχεία που αφορούσαν στην αγορά εργασίας και είχαν δημοσιευτεί την Παρασκευή αξιολογούνται θετικά καθώς όπως αναφέρουν οι ξένοι αναλυτές αποτελεί ψήφο εμπιστοσύνη για την κατάσταση της αμερικάνικης οικονομίας.

Σε αυτό το κλίμα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones κερδίζει 115,01 μονάδες ή 0,48% και κινείται στις 24.893 μονάδες, ο τεχνολογικός Nasdaq ενισχύεται κατά 12,25 μονάδες ή 0,16% και βρίσκεται στις 7.768 μονάδες. Ο S&P 500 κερδίζει 6,76 μονάδες ή 0,24% και κινείται στις 2.790 μονάδες.

Επενδυτές και αναλυτές αξιολογούν έναν νέο γύρο από οικονομικά αποτελέσματα τριμήνου μεγάλων εταιρειών που είναι ικανά να επηρεάσουν την πορεία των μετοχών τους στα ταμπλό.

«Με την προοπτική θετικών οικονομικών αποτελεσμάτων από τις εταιρίες, οι επενδυτές φαίνονται να αφήνουν πίσω της ανησυχίες του για τις συνέπειες του εμπορικού πολέμου μεταξύ ΗΠΑ, Ευρώπης και Κίνας» σχολιάζει ο αναλυτής της ADS Securities σε σημείωμά του προς τους πελάτες.

Στα εταιρικά νέα, η μετοχή της PepsiCo κερδίζει 2,68% με την εταιρεία να ανακοινώνει κέρδη που ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών που συμμετείχαν σε σχετικές δημοσκοπήσεις.

Την ίδια ώρα, η μετοχή Twenty-First Century Fox Inc κερδίζει 0,16% με την εταιρεία , σύμφωνα με δημοσίευμα, να ετοιμάζει νέα πρόταση για την απόκτηση της Comcast.

Νωρίτερα, με μικρά κέρδη ολοκλήρωσαν τις σημερινές συναλλαγές οι ασιατικές αγορές με τον ιαπωνικό Nikkei να κερδίζει 0,66%.