Προς νέα ρεκόρ κινείται η Wall Street

Προς νέα ρεκόρ κινείται η Wall Street

Με μικρά κέρδη συνεχίζουν τις σημερινές συναλλαγές οι τρεις βασικοί δείκτες της Wall Street που οδεύουν σε νέα επίπεδα ρεκόρ.

Όπως αναφέρουν ξένοι αναλυτές οι ανησυχίες για τις πολιτικοοικονομικές εξελίξεις στην Ιταλία αρχίζουν και κατευνάζουν καθώς όπως φαίνεται η ιταλική κυβέρνηση δεν επιθυμεί τη σύγκρουση με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Σε αυτό το κλίμα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones κερδίζει 122,13 μονάδες ή 0,46% στις 26.897 μονάδες και ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq ενισχύεται κατά 36,13 μονάδες ή 0,45% στις 8.036 μονάδες. Ο S&P 500 κερδίζει 12,70 μονάδες και κινείται στις 2.936 μονάδες.

Μετά το «σοκ» που προκλήθηκε από το σχέδιο προϋπολογισμού και την πρόβλεψη για έλλειμμα 2,4%, με αποτέλεσμα το ευρώ και οι δείκτες των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων να υποχωρήσουν σημαντικά και να σημειωθεί ράλι στις αποδόσεις και το spread των ιταλικών ομολόγων, ήταν αρκετή μια διορθωτική δήλωση του Τζουζέπε Κόντε για να επιστρέψει η αισιοδοξία στις αγορές και τις Βρυξέλλες.

Στα μάκρο της ημέρας, κατά 230.000 θέσεις εργασίας αυξήθηκαν οι θέσεις εργασίας στον ιδιωτικό τομέα τον Σεπτέμβριο σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα. Οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε σχετικές δημοσκοπήσεις έκαναν λόγο για αύξηση 185.000 θέσεων.

Στο μεταξύ, o Ντόναλντ Τραμπ μέσω τουίτερ «πανηγυρίζει» για τις επιδόσεις της Wall Street σημειώνοντας ότι ο Dow Jones έκλεισε σε νέα ιστορικά υψηλά για 102ή φορά κατά τη διάρκεια της θητείας του έως τώρα.

Στα εταιρικά νέα, η μετοχή της Facebook κερδίζει 0,87% καθώς το Instagram «έπεσε» την Τετάρτη προκαλώντας την αντίδραση εκατομμυρίων χρηστών.

Στο μεταξύ, η μετοχή J.C. Penney Co. Inc κερδίζει 2,56% μετά την είδηση ότι η εταιρεία προσέλαβε τον Jill Soltau ως executive officer.

Nωρίτερα, με μικρά κέρδη έκλεισαν τις σημερινές συναλλαγές οι ασιατικές αγορές καλύπτωντας μέρος από τις απώλειες των τελευταίων ημερών.