Νέα ιστορικά υψηλά για S&P 500 και Nasdaq

Νέα ιστορικά υψηλά για S&P 500 και Nasdaq

Με κέρδη ξεκίνησαν οι συναλλαγές στην Wall Street την Πέμπτη, με τους δείκτες S&P και Nasdaq να βρίσκονται σε ιστορικά υψηλά ως απόρροια των τελευταίων στοιχείων για την εργασία στις ΗΠΑ.

Συγκεκριμένα, τα στοιχεία έδειξαν νέα υποχώρηση στον αριθμό των Αμερικανών που υπέβαλαν νέα αίτηση για επίδομα ανεργίας την προηγούμενη εβδομάδα, κάτι που σημαίνει ότι η αγορά εργασίας συνεχίζει να ανακάμπτει από την πανδημία. 

Ειδικότερα, οι αρχικές αιτήσεις επιδομάτων ανεργίας υποχώρησαν κατά 7.000 στο εποχιακά προσαρμοσμένο μέγεθος των 411.000 για την εβδομάδα μέχρι τις 19 Ιουνίου, σύμφωνα με τα στοιχεία του αμερικανικού υπουργείου Εργασίας. 

Σε αυτό το κλίμα, ο S&P 500 διαπραγματεύεται στις 4.266 μονάδες καταγράφοντας κέρδη κατά 0,58%, ο Nasdaq ενισχύεται κατά 0,82% στις 14.386 μονάδες και ο Dow Jones κερδίζει 0,78% στις 34.139 μονάδες.

Στα υπόλοιπα μάκρο της ημέρας, η αμερικανική οικονομία αυξήθηκε με ρυθμό 6,4% στο πρώτο τρίμηνο του έτους, όπως ανέφερε το υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με έρευνα της Wall Street Journal οι αναλυτές προέβλεπαν ότι η μέτρηση θα μείνει αμετάβλητη. Αξιωματούχοι της Fed προβλέπουν ότι η οικονομία των ΗΠΑ θα αναπτυχθεί με ρυθμό 7% φέτος, τον υψηλότερο δηλαδή από το 1984.