Προς νέα ιστορικά υψηλά οι δείκτες στην Wall Street

Προς νέα ιστορικά υψηλά οι δείκτες στην Wall Street

Νέα άνοδο καταγράφουν οι κυριότεροι χρηματιστηριακοί δείκτες στην Wall Street, καθώς η αισιοδοξία που κυριαρχεί στις τάξεις των επενδυτών σχετικά με την πορεία της αμερικανικής οικονομίας, μετά και την υπογραφή της συμφωνίας «Πρώτης Φάσης» με την Κίνα, οδηγεί εκ νέου τις συνεδριάσεις προς την επίτευξη νέων ρεκόρ.

Επιπλέον, θετικό αντίκτυπο στις αγορές έχει και η ανακοίνωση των στοιχείων αναφορικά με την πορεία της κινεζικής οικονομίας, που ανακοινώθηκαν νωρίτερα σήμερα, με την δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του πλανήτη να καταγράφει ρυθμό ανάπτυξης της τάξης του 6,1%, επιβεβαιώνοντας τις σχετικές προβλέψεις των αναλυτών.

Αξίζει να σημειωθεί βέβαια ότι πρόκειται για το χαμηλότερο ρυθμό ανάπτυξης που κατέγραψε τα τελευταία 29 χρόνια, ωστόσο το γεγονός πως επιτεύχθηκε το έτος που κλιμακώθηκε ο εμπορικός πόλεμος με τις ΗΠΑ σε συνδυασμό με το ότι τελικά υπογράφηκε η «φάση Α» της εμπορικής συμφωνίας, δείχνει να εκλαμβάνεται ως θετικό στοιχείο από τους επενδυτές.

Σε αυτό το κλίμα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones καταγράφει νέα κέρδη 0,09% και διαμορφώνεται στις 29.325,06 μονάδες, βάζοντας πλώρη για νέα ρεκόρ μετά την επίτευξη νέων ιστορικών υψηλών κατά τη συνεδρίαση της Πέμπτης.

Παρόμοια εικόνα και για τον διευρυμένο δείκτη S&P 500, ο οποίος σημειώνει κέρδη 0,25% και βρίσκεται στις 3.324,97 μονάδες, με οδηγό τους τομείς των τηλεπικοινωνιών και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Τέλος, άνοδο 0,22% σημειώνει και ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq, που βρίσκεται στις 9.378,42 μονάδες.