Προς νέα ιστορικά υψηλά ο S&P 500

Προς νέα ιστορικά υψηλά ο S&P 500

Με μικρές μεταβολές συνεχίζουν τη σημερινή συνεδρίαση οι τρεις βασικοί δείκτες της Wall Street με τους επενδυτές να αισιοδοξούν για την πορεία της οικονομίας μετά το πρώτο lockdown και τις εξελίξεις στη μάχη για την ανακάλυψη εμβολίου κατά του κορονοϊού.

Μάλιστα ο S&P 500 κινείται προς νέα ιστορικά υψηλά, ώστε να ξεπεράσει δηλαδή το επίπεδο ρεκόρ που είχε καταγράψει στα μέσα Φεβρουαρίου πριν το lockdown. 

Σε αυτό το κλίμα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones κερδίζει 1,18% ή 326 μονάδες και κινείται στις 28.118 μονάδες και ο τεχνολογικός Nasdaq υποχωρεί  κατά 0,71% ή 77 μονάδες στις 10.884 μονάδες. Ο S&P 500 κερδίζει 0,19% ή 5 μονάδες και κινείται στις 3.366 μονάδες.

Η Ρωσία έγινε η πρώτη χώρα στον κόσμο που παρασκεύασε εμβόλιο κατά του κορονοϊού, όπως ανακοίνωσε ο Βλαντίμιρ Πούτιν.

Το πρώτο εμβόλιο της Ρωσίας κατά του κορονοϊού αναπτύχθηκε από κοινού από το Ινστιτούτο Γκαμαλέγια και το Υπουργείο Άμυνας. Οι κλινικές δοκιμές του εμβολίου ξεκίνησαν στις 18 Ιουνίου και το σύνολο των 38 εθελοντών ανέπτυξε ανοσία.

Την ίδια ώρα, στην Ουάσινγκτον, κυβερνητικοί αξιωματούχοι του Λευκού Οίκου και κορυφαία στελέχη των Δημοκρατικών έδειξαν ότι είναι έτοιμοι να επανέλθουν στις διαπραγματεύσεις για το πακέτο στήριξης της αμερικανικής οικονομίας, μετά την την υπογραφή  εκτελεστικών διαταγμάτων για την επέκταση ορισμένων μέτρων τόνωσης της οικονομίας.

Στα εταιρικά νέα, η μετοχή της Uber χάνει 4,37% μετά από την απόφαση του δικαστηρίου της Καλιφόρνια οι εταιρείες υπηρεσιών μεταφοράς να δηλώνουν τους οδηγούς ως υπαλλήλους τους.

Νωρίτερα, με μικτές τάσεις ολοκλήρωσαν τις σημερινές συναλλαγές οι ασιατικές αγορές με τον ιαπωνικό Nikkei να κερδίζει 1,88%.