Προς νέα ιστορικά υψηλά ο Dow Jones

Προς νέα ιστορικά υψηλά ο Dow Jones

Με μικρά κέρδη συνεχίζουν στη σημερινή συνεδρίαση οι τρεις βασικοί δείκτες της Wall Street και οδεύουν σε νέα ιστορικά υψηλά.

Η εβδομάδα που ξεκινάει σήμερα είναι η πρώτη που θα λάβει χώρα «ολόκληρη» μέσα στο Νοέμβριο με τους επενδυτές να εμφανίζονται αισιόδοξοι πως βραχυπρόθεσμα θα υπάρξει συμφωνία μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας σε εμπορικό επίπεδο.

Σε αυτό το κλίμα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones κερδίζει 0,59% ή 160 μοναδες στις 27.508 μονάδες και ο τεχνολογικός Nasdaq ενισχύεται κατά 0,75% ή 63 μονάδες στις 8.451 μονάδες. Ο S&P 500 κερδίζει 0,55% ή 16 μονάδες στις 3.083 μονάδες.

Παράλληλα, συνεχίζεται η περίοδος ανακοίνωσης οικονομικών αποτελεσμάτων με 356 εταιρείες από τις 500 που συναλλάσσονται στον S&P 500 να έχουν δημοσιεύσει τις επιδόσεις τριμήνου. Το 75,8% από αυτές πέτυχαν κέρδη ανά μετοχή που ξεπέρασαν τις προβλέψεις των αναλυτών.

Στο μεταξύ, ο υπουργός Εμπορίου Γουιλμπουρ Ρος δήλωσε ότι μετά τις «καλές συνομιλίες» με τις αυτοκινητοβιομηχανίες, οι ΗΠΑ μπορεί να μην χρειαστεί να επιβάλουν επιπρόσθετους δασμούς στα εισαγόμενα οχήματα.

«Ελπίζουμε ότι οι διαπραγματεύσεις που είχαμε με τις εταιρείες για τα επενδυτικά σχέδιά τους θα καρποφορήσουν ώστε να μην θεωρηθεί αναγκαίο να εφαρμοστεί» ο κανόνας που επιτρέπει στις ΗΠΑ να περιορίσουν τις εισαγωγές ορισμένων προϊόντων ώστε να προστατευθεί η εθνική ασφάλειά τους, είπε ο Γουίλμπουρ Ρος.

Στα εταιρικά νέα η μετοχή της McDonald's Corp χάνει 1,85% καθώς όπως έγινε γνωστό η εταιρεία επέλυσε τον Chief Executive Steve Easterbrook λόγω της σχέσης του με μια υπάλληλο.

Στο μεταξύ η μετοχή της Under Armour Inc κάνει βουτιά 14,38% με τις ρυθμιστικές αρχές να εξετάζουν την εταιρεία κατά πόσο μετέφερε τα στοιχεία των πωλήσεων της από τρίμηνο σε τρίμηνο.

Νωρίτερα, με μεικτές τάσεις ξεκίνησαν την εβδομάδα οι ασιατικές αγορές με τον Hang Seng να κερδίζει 1,65%.