Προς νέα ιστορικά υψηλά μετά τα θετικά μηνύματα στο εμπόριο

Προς νέα ιστορικά υψηλά μετά τα θετικά μηνύματα στο εμπόριο

Σε τροχιά νέων ιστορικών υψηλών κινούνται την Παρασκευή οι κυριότεροι χρηματιστηριακοί δείκτες στην Wall Street, καθώς οι θετικές εξελίξεις στο εμπόριο συμπαρασύρουν σε θετικό έδαφος τις συνεδριάσεις, μετά και τις δηλώσεις οικονομικού συμβούλου του Λευκού Οίκου σχετικά με την πρόοδο που έχει σημειωθεί στις εμπορικές διαπραγματεύσεις Κίνας - ΗΠΑ.

Πιο αναλυτικά, ο Larry Kudlow, οικονομικός σύμβουλος του προέδρου Ντόναλντ Τραμ, αναφερόμενος στις εν εξελίξει συζητήσεις μεταξύ αξιωματούχων των δύο ισχυρότερων οικονομιών του πλανήτη, σημείωσε την πρόοδο των διαπραγματεύσεων, κάνοντας λόγο για σύγκληση των δύο πλευρών στο ζήτημα του εμπορίου.

Ο Kudlow ανέφερε πως δύο πλευρές βρίσκονται κοντά σε μία συμφωνία για το εμπόριο, τονίζοντας την «εποικοδομητική» συνεργασία μεταξύ Αμερικανών και Κινέζων αξιωματούχων.

«Στον πρόεδρο Τραμπ αρέσει αυτό που βλέπει, αλλά δεν είναι ακόμα έτοιμος να δεσμευτεί, δεν έχει εγκρίνει μια δέσμευση για την πρώτη φάση [της συμφωνίας], δεν έχουμε καταλήξει ακόμα στην πρώτη φάση», ανέφερε ο οικονομικός σύμβουλος του Λευκού Οίκου μιλώντας την Πέμπτη στο Συμβούλιο Εξωτερικών Σχέσεων των ΗΠΑ.

Σε αυτό το κλίμα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones χαράσσει πορεία προς νέα ιστορικά υψηλά, με άνοδο 0,64% στις 27.958,82 μονάδες.

Αντίστοιχη εικόνα και για τον διευρυμένο δείκτη S&P 500, ο οποίος μετά τα νέα ιστορικά υψηλά στη συνεδρίαση της Πέμπτης, καταγράφει νέα κέρδη 0,54% και βρίσκεται στις 3.113,32 μονάδες.

Τέλος, άνοδο 0,51% καταγράφει και ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq, που διαπραγματεύεται στις 8.521,88 μονάδες.

Θετική ώθηση στην συνεδρίαση της Wall Street δίνουν, ωστόσο, και οι αυξήσεις των πωλήσεων στον μεταποιητικό κλάδο τον Οκτώβριο (+0,2%), ενώ σήμερα αναμένεται η ανακοίνωση των πωλήσεων στα βιομηχανικά προϊόντα κατά τον ίδιο μήνα.