Προς αναζήτηση κατεύθυνσης η Wall Street

Προς αναζήτηση κατεύθυνσης η Wall Street

Με μεικτές τάσεις και οριακές μεταβολές συνεχίζουν τις σημερινές συναλλαγές οι τρεις βασικοί δείκτες της Wall Street με τους επενδυτές να εμφανίζονται αισιόδοξοι για την ψήφιση ενός νέου πακέτου στήριξης για την καταπολέμηση των συνεπειών που αφήνει στην αμερικάνικη οικονομία η πανδημίας. 

Σύμφωνα με τους αναλυτές υπάρχουν ελπίδες για να έρθουν σε συμφωνία οι Δημοκρατικοί με τον Λευκό Οίκο λίγες ημέρες πριν τις προεδρικές εκλογές στις 3 Νοεμβρίου. Μάλιστα ένας σύμβουλος της προέδρου της Βουλής Νάνσι Πελόζι δήλωσε μέσω twitter το Σάββατο το βράδυ ότι χρειάζονται 48 ώρες για να υπογραφεί η πολυαναμενόμενη συμφωνία. 

Την ίδια ώρα, επενδυτές και αναλυτές παρακολουθούν τα οικονομικά αποτελέσματα τριμήνου των μεγάλων εταιρειών που ανακοινώνονται αυτή την περίοδο και μπορούν να επηρεάσουν την πορεία των μετοχών στα ταμπλό. Αυτή την εβδομάδα θα ανακοινώσουν τα αποτελέσματά τους 84 εταιρείες από τον S&P 500 και οχτώ από τον Dow Jones. 

Σε αυτό το κλίμα,  ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones υποχωρεί κατά 40 μονάδες ή 0,16% και κινείται στις 28.557 μονάδες και ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq υποχωρεί κατά 0,38% ή 12 μονάδες στις 11.670 μονάδες. Ο S&P 500 χάνει 1,66% ή 3 μονάδες και κινείται στις 3.5478 μονάδες.

Στα εταιρικά νέα, η μετοχή της CVS Health Corp κερδίζει μετά την ανακοίνωση της εταιρείας ότι θα προσλάβει 15.000 αργαζόμενους πλήρους και μερικής απασχόλησης το τέταρτο τρίμηνο. 

Νωρίτερα με μεικτά πρόσημα έκλεισαν οι ασιατικές αγορές με τον ιαπωνικό Nikkei να κερδίζει 1,11% ή 260 μονάδες.