Προειδοποίηση Aramco για τα αποθέματα πετρελαίου: H κατάσταση θα επιδεινωθεί το 2022

Προειδοποίηση Aramco για τα αποθέματα πετρελαίου: H κατάσταση θα επιδεινωθεί το 2022

Οι εταιρείες θα πρέπει να επενδύσουν περισσότερα στην παραγωγή πετρελαίου, προειδοποιεί η Saudi Aramco, επισημαίνοντας ότι τα αποθέματα και η ικανότητα παραγωγής «μαύρου χρυσού» μειώνονται δραματικά.

Σύμφωνα με το Bloomberg, σε συνέντευξή του ο διευθύνων σύμβουλος Αμίν Νάσερ έκανε λόγο για «τεράστια ανησυχία» την ώρα που οι τιμές του αργού έχουν εκτοξευθεί κατά 70% φέτος, δηλαδή σε περίπου 85 δολάρια ΗΠΑ το βαρέλι.

Τόνισε παράλληλα ότι το έλλειμμα προσφοράς στις αγορές πετρελαίου θα μπορούσε να επιδεινωθεί το 2022, σε περίπτωση που η πανδημία του κορονοϊού υποχωρήσει και αυξηθούν οι αεροπορικές πτήσεις.

Ωστόσο, οι προβλέψεις του κ. Νάσερ για το επόμενο έτος έρχονται σε αντίθεση με αυτές ορισμένων τραπεζών της Wall Street και μελών του ΟΠΕΚ +. Η JPMorgan Chase & Co που υποστηρίζουν ότι οι αγορές πετρελαίου θα στραφούν σε πλεόνασμα προσφοράς 1 εκατομμυρίου βαρελιών μέχρι τον Μάρτιο.

Ο υπουργός Ενέργειας της Σαουδικής Αραβίας δήλωσε στο Bloomberg το Σάββατο ότι θα μπορούσε να υπάρξει μια «τεράστια άνοδος» στα αποθέματα αργού το 2022.

Ο OPEC και οι εταίροι του αυξάνουν την ημερήσια παραγωγή κατά 400.000 βαρέλια κάθε μήνα. Η ομάδα των 23 εθνών, με επικεφαλής τη Σαουδική Αραβία και τη Ρωσία, θα συναντηθεί στις 4 Νοεμβρίου για να αποφασίσει εάν θα αλλάξει στρατηγική.