Πρέπει να ανησυχούν οι επενδυτές για την νέα διόρθωση του Bitcoin;

Πρέπει να ανησυχούν οι επενδυτές για την νέα διόρθωση του Bitcoin;

Η τιμή του Bitcoin έπεσε κάτω από τα $50.000, σημειώνοντας χαμηλό ημέρας στα $46.616, ωστόσο σε σύντομη περίοδο επανήλθε στα $53.000. Αντίστοιχα το Ethereum έπεσε στα $1507 για να επανέλθει χαμηλότερα στα $1.760.

Θέσεις futures σε Bitcoin συνολικής αξίας $1,93 δισ. ρευστοποιήθηκαν τις τελευταίες ώρες, με την πλειοψηφία αυτών στο Binance, με το Huobi και Bybit να ακολουθούν. Συνολικά στην απότομη πτώση των αγορών έκλεισαν ή ρευστοποιήθηκαν θέσεις futures αξίας άνω των $4 δισ. με 450.00 συναλλαγές το τελευταίο 24ωρο. Οι θέσεις που ρευστοποιήθηκαν ήταν κατά την πλειοψηφία τους long, δηλαδή οι επενδυτές προσδοκούσαν περαιτέρω αύξηση των αγορών κρυπτονομισμάτων.

Τα σημάδια για διόρθωση ήταν ορατά καθώς μια κατάθεση 28.000 BTC στο αμερικανικό ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων Gemini ήταν αρκετή για να δημιουργήσει σύντομο σοκ στην αγορά. Άλλη μια αφορμή μπορεί να είναι η επίθεση της Αμερικανής Υπουργού Οικονομικών Janet Yellen η οποία αναφέρθηκε στο ψηφιακό νόμισμα ως «ιδιαίτερα ριψοκίνδυνη επένδυση», και μη παραγωγικό μέσο για την εξυπηρέτηση πληρωμών, ενώ αναφέρθηκε και στην κατανάλωση της ενέργειας που απαιτεί το δίκτυο του Bitcoin.

Την ίδια στιγμή, τα νέα και οι εξελίξεις συνεχίζουν να παραμένουν θετικά για τις αγορές κρυπτονομισμάτων, ωστόσο φαίνεται πως οι αποτιμήσεις ανέβηκαν πολύ γρήγορα πολύ υψηλά - σε συνδυασμό με τον ασθενέστερο όγκο συναλλαγών λόγω της δυστοκίας ιδιωτών επενδυτών να αγοράσουν στα επίπεδα των >$50.000 με την πλειοψηφία των συναλλαγών να συγκεντρώνεται από θεσμικούς επενδυτές.

Στον αντίποδα τόσο οι αγορές αλλά και τα εμπορεύματα κινήθηκαν θετικά, κάτι που επιβεβαιώνει ότι δεν υπάρχει συσχέτιση μεταξύ των αγορών κρυπτονομισμάτων και των παραδοσιακών αγορών.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον θα έχει σίγουρα ο Μάρτιος κατά τον οποίο έχουν καταγραφεί ιστορικές πτώσεις στην τιμή διαπραγμάτευσης του Bitcoin, και συνήθως είναι ο χειρότερος μήνας- πιθανώς λόγω της επερχόμενης περιόδου απόδοσης φόρων κατά την οποία επενδυτές κλείνουν θέσεις για να πληρώσουν φόρους σε παραδοσιακά νομίσματα.

Αποποίηση Ευθύνης
Το υλικό αυτό παρέχεται για πληροφοριακούς και μόνο σκοπούς. Σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να εκληφθεί ως προσφορά, συμβουλή ή προτροπή για την αγορά ή πώληση των αναφερόμενων προϊόντων. Παρόλο που οι πληροφορίες που περιέχονται βασίζονται σε πηγές που θεωρούνται αξιόπιστες, ουδεμία διασφάλιση δίνεται ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς και δεν θα πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.