Πώς δικαιολογείται και τι σημαίνει η πτώση της συμμετοχής στο mining του Bitcoin κατά 50%

Πώς δικαιολογείται και τι σημαίνει η πτώση της συμμετοχής στο mining του Bitcoin κατά 50%

Το hashrate του δικτύου Bitcoin έχει μειωθεί κατά σχεδόν 50% σε διάστημα ενός μήνα. Οι απαγορεύσεις εξόρυξης στην Κίνα και η πτώση της τιμής διαπραγμάτευσης του ψηφιακού χρυσού είναι οι δύο κύριοι λόγοι για την πτώση του hashrate.

Το Bitcoin hashrate, ή η συνολική υπολογιστική ισχύς για την εξόρυξη του κρυπτονομίσματος. Από περίπου 168.000 petahash ανά δευτερόλεπτο (PH / s) στις 15 Μαΐου, το hashrate bitcoin έχει μειωθεί σε σχεδόν 86.000 PH / s από τις 23 Ιουνίου.

Το hashrate έχει μειωθεί σημαντικά μετά την οδηγία της κυβέρνησης της Κίνας τον περασμένο μήνα να απαγορεύσει τις δραστηριότητες εξόρυξης bitcoin σε ορισμένες περιοχές, συμπεριλαμβανομένων των Xinjiang και Sichuan. Αυτές οι δύο περιοχές από μόνες τους εκτιμάται ότι έχουν 50 exhash ανά δευτερόλεπτο (EH / s) hashrate ή περίπου το 30% του συνολικού hashrate bitcoin.

Η Κίνα ανέλαβε δράση καθώς στοχεύει στη μείωση του αποτυπώματος άνθρακα και των σχετικών επιπτώσεων στο περιβάλλον.

Περίπου το 65% της παγκόσμιας εξόρυξης bitcoin πραγματοποιήθηκε στην Κίνα σύμφωνα με δεδομένα  από το Cambridge Bitcoin Electricity Consumption Index. Κατά τη διάρκεια των μηνών, ωστόσο, αυτή η κυριαρχία εξασθενεί. Με την τελευταία καταστολή εξόρυξης, το μερίδιο αυτό μειώθηκε περαιτέρω. Η πτώση της τιμής διαπραγμάτευσης του bitcoin τις τελευταίες εβδομάδες είναι ένας άλλος σημαντικός λόγος για την πτώση του hashrate, καθώς μηχανήματα σε περιοχές με υψηλό ρεύμα θέτονται εκτός λειτουργίας ώστε να μην καταστεί ζημιογόνος η λειτουργία τους.

Οι περισσότερες κινεζικές δεξαμενές εξόρυξης bitcoin έχουν δει το hashrate τους να πέφτει κατά περισσότερο από 50% τον περασμένο μήνα. Οι δεξαμενές AntPool και F2Pool, για παράδειγμα, έχουν σημειώσει πτώση του hashrate κατά 58% και 56%, αντίστοιχα, τον προηγούμενο μήνα.

Από την άλλη πλευρά κερδισμένη φαίνεται να είναι οι ΗΠΑ, καθώς οι δεξαμενές έχουν σημειώσει αύξηση του hashrate. Για παράδειγμα, η Foundry USA είναι η θυγατρική εταιρεία εξόρυξης του Digital Currency Group (DCG's) που ξεκίνησε τη λειτουργία της τον Μάρτιο - σημειώνει άνοδο 15%.

Ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος του DCG Barry Silbert την περασμένη εβδομάδα έγραψε στο Twitter ότι το Foundry pool κυκλοφόρησε την «τέλεια στιγμή» και πρότεινε ότι θα μπορούσε σύντομα να γίνει ένα από τα πέντε κορυφαία bitcoin mining παγκοσμίως. Αυτή την στιγμή βρίσκεται σήμερα στην έβδομη θέση.

Εκτός από τις ΗΠΑ, το Καζακστάν, η Ρωσία και η Γεωργία φαίνεται να είναι ελκυστικοί προορισμοί εξόρυξης bitcoin - όπου μετεγκαθίστανται οι Κινέζοι ανθρακωρύχοι. Νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα, η BIT Mining με έδρα την Κίνα, παλαιότερα γνωστή ως 500.com, είχε ήδη αποστείλει μέρος του εξοπλισμού εξόρυξης bitcoin στο Καζακστάν. Η εταιρεία είναι έτοιμη να στείλει περισσότερα μηχανήματα στη χώρα τον επόμενο μήνα.

Χαρακτηριστικό του κλίματος που επικρατεί στην Κίνα, είναι το σχόλιο του Kevin Zhang, αντιπρόεδρος του Foundry, που δήλωσε ότι η διάθεση μεταξύ των ανθρακωρύχων είναι η έντονη απογοήτευση «Το συναίσθημα είναι προφανώς αρκετά απογοητευτικό και η πραγματικότητα καθορίζεται από το ότι είναι GG για εξόρυξη στην Κίνα. Μερικά στελέχη στον τομέα της εξόρυξης συμμετέχουν στο συνέδριο του Bitmain στο Σιτσουάν “για να πιούν να ξεχάσουν τις στεναχώριες τους”. Ωστόσο, τώρα… δεν επικρατεί  «ούτε καν διάθεση για να πιει κανείς». "

Σύμφωνα με τον Zhang, η απαγόρευση εξόρυξης Bitcoin στην Κίνα προκάλεσε τη διακοπή περίπου του 70% της εξορυκτικής ικανότητας της χώρας και μέχρι τα τέλη Ιουνίου, περίπου το 90% θα είχε τεθεί εκτός σύνδεσης.

Νωρίτερα τον Ιούνιο, ο δήμαρχος του Μαϊάμι Francis Suarez έστειλε μια ανοιχτή πρόσκληση σε κινέζους επιχειρηματίες στον τομέα του mining, προσφέροντας ως κίνητρο τη φτηνή πυρηνική ενέργεια της πόλης και τους ευνοϊκούς κανονισμούς. Ωστόσο αυτή η εγκατάσταση μόνο εύκολη δεν είναι για τους περισσότερους για πολλούς λόγους.

Η γεωγραφική διαφοροποίηση μόνο θετική μπορεί να λογίζεται, πάντωε, για το Bitcoin, καθώς πλέον γίνεται πιο ασφαλές σε πιθανούς περιορισμούς και απαγορεύσεις που μπορεί να επιβάλλει μια χώρα.