Πολιορκία στις 700 μονάδες για πέμπτη ημέρα

Πολιορκία στις 700 μονάδες για πέμπτη ημέρα

Η αγορά συνέχισε τη συσσώρευση της στα επίπεδα των 700 μονάδων με τον Γενικό Δείκτη να κλείνει οριακά ενισχυμένος κατά 0,14% στις 700,43 μονάδες, με μέτρια αξία συναλλαγών στα 59,3 εκατ. Ευρώ. Είναι η 5η συνεχόμενη συνεδρίαση πολιορκίας αυτών των επιπέδων, με την σταδιακή απορρόφηση των πιέσεων στη ζώνη αυτή να δείχνει μάλλον διάθεση συνέχισης παρά κορύφωση και προετοιμασία βαθύτερης διόρθωσης.

Ο τραπεζικός κλάδος επίσης συνέχισε την θετική του εικόνα με άνοδο κατά; 2,69% (383 μονάδες) μεγάλο πρωταγωνιστή τον τίτλο της Πειραιώς (+3,85%, 1,08 ευρώ), λόγω των εξελίξεών της με τα Cocos. Σε θετικό έδαφος και ΕΤΕ (+2,66%, 1,445 ευρώ), που προεξοφλεί το σενάριο της Ασφαλιστικής, ενώ και το γενικότερο διεθνές κλίμα μόνο αισιοδοξία μπορεί να προσθέτει.

Εντύπωση προκάλεσε η συνέχιση της έντονης ανόδου της τιμής της μετοχής των Πλαστικών Θράκης (+5,94% στα 3,39 ευρώ, με ενδοσυνεδριακό 3,475 ευρώ), που παρόλο που βρίσκεται ήδη σε ιστορικά υψηλά, το αγοραστικό ενδιαφέρον παρέμεινε αμείωτο ενόψει και της διανομής επιπλέον μερίσματος από τα κέρδη προηγούμενων χρήσεων. Πυλώνες αυτής της συμπεριφοράς αφενός τα εξαιρετικά αποτελέσματα εννεαμήνου, και μάλιστα εν μέσω πανδημίας, αφετέρου η ούτως ή άλλως στιβαρή και υγιής χρηματοοικονομική εικόνα της εταιρίας όλα αυτά τα χρόνια.

Η Performance υπεραπέδωσε +14,56% (5.9 ευρώ) καταγράφοντας όπως αναμενόταν νέα ιστορικά υψηλά και στον αντίποδα η μετοχή της Αεροπορίας Αιγαίου για την οποία επιβεβαιώθηκαν σήμερα οι πληροφορίες κρατικής στήριξης με 120 εκατ. ευρώ και κεφαλαιακής ενίσχυσης από τους μετόχους ύψους 60 εκατ. ευρώ. Η επενδυτική κοινότητα, δίχως να γνωρίζει λοιπές πληροφορίες, προσώρας αντέδρασε με μερικές ρευστοποιήσεις της μετοχής, καθώς προβληματίζεται για τυχόν επιβάρυνση των μετόχων προς όφελος της ρευστότητας που αποζητά η εταιρεία από ένα τέτοιο εταιρικό γεγονός. Το ομόλογο της εταιρείας όχι μόνο παρέμεινε ακλόνητο αλλά και αγοράσθηκε ως αποτέλεσμα της προσδοκίας ότι η προαναφερθείσα ρευστότητα θα απομακρύνει κίνδυνο αθέτησης πληρωμής του ομολόγου.

Κατά τα λοιπά, ΜΥΤΙΛ, ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΕΕΕ και ΟΠΑΠ κινήθηκαν σταθεροποιητικά χωρίς ιδιαίτερες εξάρσεις σε εύρος διακύμανσης και σε όγκο συναλλαγών, ο Τιτάνας με τα διυλιστήρια ΜΟΗ και ΕΛΠΕ παρέμειναν εντός της τροχιάς ανόδου, ενώ η Jumbo οριακά χάνει το θετικό της momentum. Τέλος, οι εκθέσεις των διεθνών οίκων παραμένουν ισχυρά αισιόδοξες για την πορεία των μετοχών το 2021, κάτι που προδιαθέτει θετικά για τη συνέχεια συνυπολογίζοντας το κλίμα στις διεθνείς χρηματαγορές.