Ποιος κολοσσός των κοινωνικών δικτύων ακολουθεί την Tesla και επενδ​ύ​ει στο Bitcoin;

Ποιος κολοσσός των κοινωνικών δικτύων ακολουθεί την Tesla και επενδ​ύ​ει στο Bitcoin;

Ο Chief Financial Officer του Twitter, δήλωσε πως το κοινωνικό δίκτυο εξετάζει εάν θα μετατρέψει μέρος των αποθεματικών κεφαλαίων του στο Bitcoin. Για τους γνώστες της κατάστασης δεν υπάρχει η σκέψη εάν, αλλά το πότε και πόσα…Ωστόσο ο Segal δήλωσε πως δεν έχει ληφθεί κάποια απόφαση, παρόλο που είναι θέμα που απασχολεί την εταιρεία για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Ο Ned Segal μάλιστα δήλωσε πως η εταιρεία θα αξιολογήσει το κατα πόσο οι εργαζόμενοι της και οι συνεργάτες της θα ενδιαφέρονταν να πληρώνονται με Bitcoin.

Ο CEO του κοινωνικού δικτύου Jack Dorsey είναι από τους πιο θερμούς υποστηρικτές τόσο της τεχνολογίας blockchain, αλλά και των κρυπτονομισμάτων.

Την ίδια ημέρα με την ανακοίνωση του Οικονομικού Διευθυντή, ο Dorsey πραγματοποίησε δωρεά $1 εκατομμυρίου δολαρίων στον Μη Κερδοσκοπικό Οργανισμό Coin Center. Στο παρελθόν έχει δηλώσει την πεποίθηση του πως το Bitcoin, θα αποτελέσει το μοναδικό τρόπο πληρωμής για συναλλαγές μέσω διαδικτύου.

Αντίστοιχα η Square, στην οποία ο Dorsey είναι συνιδρυτής και CEO έχει επενδύσει $50 εκατομμύρια των αποθεματικών της στο ψηφιακό κρυπτονόμισμα. Η εταιρεία κατέχει 4.709 BTC, η αξία των οποίων πλέον έχει τετραπλασιαστεί και ξεπερνά τα $210 εκατομμύρια.

Το Cash App ένα από τα fintech startups της Square, υποστηρίζει συναλλαγές αγοραπωλησίας κρυπτονομισμάτων από το 2018, στο οποίο άλλαξαν χέρια $BTC αξίας $1​, ​63 ​δισ. ​μόνο κατά το τρίτο τρίμηνο του 2020 (με βάση τα τελευταία διαθέσιμα δεδομένα) και η εταιρεία αποκόμισε κέρδη $32 εκατομμύρια από τα τέλη συναλλαγών.

Το 2019 ο Dorsey ίδρυσε την Square Crypto η οποία είναι μια ανεξάρτητη ομάδα που έχει ως στόχο την υποστήριξη στον κώδικα ανοιχτού λογισμικού του Bitcoin.

Tην προηγούμενη εβδομάδα ο Jack Dorsey, κοινοποίησε μια φωτογραφία δείχνοντας ότι διαχειρίζεται έναν κόμβο στο δίκτυο του Bitcoin. Τα nodes είναι απαραίτητα για να διατηρούν το δίκτυο ενεργό.

Τέλος το δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο εισήγαγε το λογότυπο (emoji) του Bitcoin, κάτι που προς το παρόν δεν υπάρχει στα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα.

Οπότε επαναλαμβάνουμε την ερώτηση, δεν είναι το εάν - αλλά το πότε και πόσα.

Με τα τελευταία διαθέσιμα δεδομένα ( 30 Σεπτεμβρίου 2020) τα αποθεματικά του Twitter ανέρχονταν στα 7,68 δισ, οπότε μια συντηρητική τοποθέτηση του 10% θα έφερνε αγοραστική δύναμη... $700 εκατομμύρια στην αγορά, πυροδοτώντας την επόμενη φάση του ράλι για το Bitcoin.

Αποποίηση Ευθύνης
Το υλικό αυτό παρέχεται για πληροφοριακούς και μόνο σκοπούς. Σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να εκληφθεί ως προσφορά, συμβουλή ή προτροπή για την αγορά ή πώληση των αναφερόμενων προϊόντων. Παρόλο που οι πληροφορίες που περιέχονται βασίζονται σε πηγές που θεωρούνται αξιόπιστες, ουδεμία διασφάλιση δίνεται ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς και δεν θα πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.