Ποιοι δισεκατομμυριούχοι του πλανήτη αγοράζουν Βitcoin

Ποιοι δισεκατομμυριούχοι του πλανήτη αγοράζουν Βitcoin

Οι δισεκατομμυριούχοι του πλανήτη αγοράζουν Bitcoin, παρά την αύξηση κατά 110% στην αξία διαπραγμάτευσης μέσα σε ένα χρόνο. Τους τελευταίους μήνες βλέπουμε ανακοινώσεις εκπροσώπων τους ή των ίδιων, πως έχουν προσθέσει στο επενδυτικό τους portfolio το δημοφιλές ψηφιακό νόμισμα.  

Stanley Druckenmiller

Αμερικανός διαχειριστής hedge funds-Καθαρή θέση κεφαλαίων: $4,4 δισ.

Σε πρόσφατη συνέντευξη του στο δίκτυο CNBC, ο Stanley Druckenmiller δήλωσε πως η θέση του στο χρυσό είναι πολλαπλάσια κατά πολλές ...πολλές φορές συγκριτικά με το Bitcoin, ωστόσο θεωρεί ότι μακροπρόθεσμα η αξία αυτών θα αντιστραφεί. Συγκεκριμένα είπε πως εάν το στοίχημα στο χρυσό πετύχει, τότε αυτή στο Bitcoin είναι ακόμα πιθανότερο να πετύχει καθώς είναι μικρότερη ρευστότητα και είμαστε ακόμα στις “πρώιμες ημέρες”.Ο επενδυτής πιστεύει ότι είναι η πιο αντιπροσωπευτική μορφή για την μακροπρόθεσμη “αποθήκευση” της αξίας - μακράν η πιο δημοφιλής στους νέους. Επίσης αναφέρθηκε και στην κατηγορία που ανήκουν στην ομάδα “ West Coast Money” αναφερόμενος πιθανώς σε άτομα που δραστηριοποιούνται στην τεχνολογία και τους celebrities, κάνοντας ιδιαίτερη μνεία στον πλούτο αυτού του κοινού στόχου. Ο Druckenmiller αναμένει 3-4 χρόνια πτωτικής πορείας του δολαρίου, ενώ πρόσφατα έγινε γνωστό πως σορτάρει το δολάριο.

Paul Tudor Jones

Αμερικανός διαχειριστής hedge funds- Καθαρή θέση κεφαλαίων: $5,8 δισ.

Το να επενδύεις στο Bitcoin, είναι σαν να επενδύσεις νωρίς στην Apple ή την Google. Συγκεκριμένα ανέφερε πως το σημείο που βρισκόμαστε (η συνέντευξη δόθηκε τον Οκτώβριο 2020), είναι σαν να επενδύεις νωρίς σε μια επιτυχημένη τεχνολογική εταιρεία. Ο Jones είναι γνωστός κυρίως για τις μακροπρόθεσμες τοποθετήσεις τους, και συγκεκριμένα σε αυτές διαφορετικών νομισμάτων και επιτοκίων. Θεωρεί το Bitcoin ως αντιστάθμισμα στον πληθωρισμό που θα επιταχυνθεί με την έκδοση χρημάτων από τις Κεντρικές τράπεζες.

Elon Musk

CEO SpaceX - Tesla - Καθαρή θέση κεφαλαίων: $94,9 δισ.

Ο Musk σε δημόσιες τοποθετήσεις του έχει αναφερθεί πολλές φορές στα κρυπτονομίσματα, ακόμα και αυτά που προορίζονται για μη ενδεικνυόμενες επενδυτικές τοποθετήσεις όπως το Dogecoin, που είχε ξεκινήσει ως πλάκα. Σε αναφορά του το 2019 είχε αναφέρει πως έχει μόνο 0,25 αξίας Bitcoin, ωστόσο είναι πιθανότερο να έχει ήδη αποκτήσει υπολογίσιμη θέση σε ψηφιακά νομίσματα όπως το Bitcoin & Ethereum (στο οποίο επίσης έχει αναφέρθει αρκετές φορές).

Jack Dorsey 

Ιδρυτής Twitter -Καθαρή θέση κεφαλαίων: $10,7 δισ.

Ο ιδρυτής του δημοφιλούς κοινωνικού δικτύου είναι χωρίς καμία αμφισβήτηση ο μεγαλύτερος πρεσβευτής του Bitcoin μεταξύ του club των δισεκατομυριούχων. Ο Dorsey αποκαλεί το Bitcoin ως το παγκόσμιο νόμισμα του δικτύου, ενώ χωρίς να αναφέρει τον ακριβή αριθμό αναφέρθηκε ότι έχει στην κατοχή του πάρα πολλά Bitcoin.

Tim Draper

Venture Capitalist -Καθαρή θέση κεφαλαίων: $1 δισ.

Ο δημοφιλές επενδυτής της Silicon Valley, έχει στην κατοχή του τουλάχιστον 30.000 Bitcoin, δηλαδή 30% της συνολικής περιουσίας του. Ο Draper έχει δηλώσει ότι περιμένει μέχρι το 2023 η τιμή του Bitcoin να έχει εκτοξευθεί στα $250.000! Σε πρόσφατη συνέντευξη του δήλωσε πως δεν περίμενε η κεντρική τράπεζα να τυπώσει 9 τρισ, δηλώνοντας ακόμα πιο σίγουρος για το στοίχημα του στο Bitcoin.  

*Αποποίηση Ευθύνης: Το υλικό αυτό παρέχεται για πληροφοριακούς και μόνο σκοπούς. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να εκληφθεί ως προσφορά, συμβουλή ή προτροπή για την αγορά ή πώληση των αναφερόμενων προϊόντων. Παρόλο που οι πληροφορίες που περιέχονται βασίζονται σε πηγές που θεωρούνται αξιόπιστες, καμία διασφάλιση δε δίνεται ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς και δεν θα πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.