Πιέσεις στο πετρέλαιο παρά το άνοιγμα του Σουέζ

Πιέσεις στο πετρέλαιο παρά το άνοιγμα του Σουέζ

Με απώλειες που έφτασαν και το 2% διαπραγματεύονται σήμερα οι τιμές του πετρελαίου, παρόλο που ολοκληρώθηκε η αποκόλληση του Evergiven από τη διώρυγα του Σουέζ, καθώς η προσοχή των επενδυτών στρέφεται πλέον στην επικείμενη συνάντηση του ΟΠΕΚ + που θα συζητήσει την επέκταση των περιορισμών παραγωγής.

Ειδικότερα, το ευρωπαϊκό πετρέλαιο τύπου Brent παράδοσης Μαΐου κινείται με απώλειες 0,75 δολαρίων ή 1,15%, με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 64,25 δολάρια το βαρέλι.

Σε παρόμοιους ρυθμούς κινείται και το αμερικανικό αργό τύπου WTI, με το δικό του συμβόλαιο παράδοσης Μαΐου να υποχωρεί κατά 0,84 δολάρια ή 1,3%, στα 60,76 δολάρια ανά βαρέλι.

Σημειώνεται ότι στο χαμηλό ημέρας το WTI είχε βρεθεί στα 60,2 δολάρια το βαρέλι και το Brent στα 63,69.

Τα πλοία κινούνταν και πάλι μέσω της διώρυγας του Σουέζ από σήμερα, αφού ολοκληρώθηκαν επιτυχώς οι προσπάθειες αποκόλλησης του γιγαντιαίου φορτηγού πλοίου EverGiven, το οποίο είχε προσαράξει σε στενό τμήμα του περάσματος για σχεδόν μια εβδομάδα.

Ωστόσο, το βλέμμα των επενδυτών έχει στραφεί πλέον στη συνάντηση του ΟΠΕΚ+ μεθαύριο, Πέμπτη, κατά την οποία ο Οργανισμός θα συζητήσει εάν θα διατηρήσει τους περιορισμούς που έχει επιβάλει μέχρι τώρα στην παραγωγή αργού, για να στηρίξει τις τιμές.

Σύμφωνα με πηγές επικαλείται το Reuters, η Σαουδική Αραβία είναι διατεθειμένη να δεχτεί επέκταση των περικοπών έως τον Ιούνιο, ενώ είναι επίσης έτοιμη να παρατείνει και τις δικές της επιπλέον εθελοντικές περικοπές, λόγων των νέων lockdown που ανακοινώθηκαν μετά την αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού παγκοσμίως.