Πιέσεις στις ευρωαγορές με φόντο τις ανησυχίες για τον κοροναϊό

Πιέσεις στις ευρωαγορές με φόντο τις ανησυχίες για τον κοροναϊό

Σε αρνητικό έδαφος διαπραγματεύονται στην πλειοψηφίας τουςΒ οι βασικοί ευρωπαϊκοί δείκτες,Β με τους επενδυτές να κινούνται επιφυλακτικά αναμένονταςΒ τις εξελίξεις σχετικά με το ενδεχόμενο εξάπλωσης επιδημίας του νέου κοροναϊού που ξέσπασε στην Κίνα.

Συγκεκριμένα, ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 υποχωρεί κατά 0,37% και βρίσκεται στις 421,52 μονάδες, με σχεδόν όλους τους κλάδους του να εμφανίζουν απώλειες και τις πρώτες ύλες να δέχονται τις μεγαλύτερες πιέσεις καταγράφοντας πτώση 1,4%.

Στα υπόλοιπα ευρωπαϊκά ταμπλό, ο γερμανικός DAX πέφτει 0,61% και κινείται στις 13.433, ο γαλλικός CAC 40 υποχωρεί κατά 0,29% στις 5.993, όπως και ο βρετανικός FTSE 100 που καταγράφει απώλειες 0,37% και βρίσκεται στις 7.543 μονάδες.

Πτώση 0,37% καταγράφει και ο ισπανικός IBEX 35 που κινείται στις 9.540 μονάδες, ωστόσο ο ιταλικός FTSE MIB αντιστέκεται στις πιέσεις και εμφανίζει κέρδη 0,27% στις 23.766 μονάδες.

Βασική πηγή προβληματισμού για του επενδυτές αποτελεί η εξάπλωση του νέου κοροναϊού στην Κίνα, με τους νεκρούς να ανέρχονται στους 17 σύμφωνα με τις υγειονομικές αρχές της χώρας, ενώ την ίδια ώρα περαιτέρω αύξηση καταγράφει και ο συνολικός αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων φτάνοντας τα 571.

Παράλληλα, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) μετέθεσε για σήμερα τη λήψη της απόφασης για το ανΒ θα κηρύξει παγκόσμιο συναγερμό.

Την ίδια ώρα συνεχίζεται το παγκόσμιο επενδυτικό φόρουμ στο Νταβός, με τους επενδυτές να αναμένουν να δουν τις προθέσεις του προέδρου Τραμπ αναφορικά με τις εμπορικές σχέσεις ΗΠΑ - Ευρώπης. Χτες, Τετάρτη, ο Ντ. Τραμπ δήλωσεΒ ότι η ΕΕ δεν έχει «καμία επιλογή» παρά να διαπραγματευτεί με τις ΗΠΑ, αλλιώς θα αναγκαστεί να «λάβει δράση» ο ίδιος, επιβάλλοντας «πολύ υψηλούς δασμούς στα αυτοκίνητά τους και σε άλλα πράγματα».

Διαβάστε ακόμα:

-Β Πτώση 3% στα χρηματιστήρια της Κίνας